Een platform voor interne communicatie

csolutions-omnia-partner-zwart
bw-small

Intranet: wat brengt het ons?

Met een intranet creëer je een centrum voor interne communicatie en samenwerking binnen je organisatie. Dit kun je zien als de ideale digitale werkplek waarmee je medewerkersbetrokkenheid creëert, maar ook kennisdeling in je organisatie bevordert.

Tegenwoordig praten we dan ook steeds vaker over een social intranet. Waar het traditionele intranet vaak enkel als doel had om informatie te delen, gaat het bij een social intranet meer om interactie. Het is een dynamisch communicatiemiddel om kennis te delen én samen te werken.

Social Intranet Valo
Omnia intranet

Voordelen voor intranet-gebruikers

Een social intranet zorgt ervoor dat je snel op de hoogte bent van belangrijk nieuws en laat je communiceren met collega’s. Door de integratie met Microsoft 365 heb je in no-time die collega gevonden en kun je gemakkelijk samenwerken in groepen. Je deelt in een handomdraai ideeën of documenten en dat zorgt uiteindelijk voor dat je meer betrokkenheid voelt bij de organisatie (en dat verhoogt je productiviteit!).

Simpel gezegd heeft een intranet grote impact op de communicatie binnen een organisatie. In onze blog hierover benoemen we vijf communicatie-uitdagingen die je tegen kunt komen in je organisatie waarbij een intranet een enorm verschil kan maken.

Lees meer over de opties in onze whitepaper

  • Waarom een intranet in Microsoft 365 voordelen biedt?
  • Welke uitdagingen een modern intranet oplost?
  • Welke mogelijkheden er zijn voor add-ons vergeleken met de standaard opties?

Je lees het in onze whitepaper. Vul het formulier hiernaast in, dan sturen we je hem direct toe.

whitepaper intranet
Voornaam*
Achternaam
Email*
Functie
Bedrijfsnaam*
Telefoonnummer
Label
Nieuwsbrief
Whitepaper
Intranet
Sharepoint dms

Een add-on of toch SharePoint?

Wanneer je een intranet wilt realiseren voor jouw organisatie, dan zijn er heel wat wegen die naar Rome leiden. Je kunt kiezen voor een intranet op basis van standaard SharePoint; waar je toch al gebruik van maakt. Maar er bestaan ook oplossingen bovenop je Microsoft-omgeving die specifiek ontwikkeld zijn voor het bevorderen van de samenwerking en kennisdeling. Daarover lees je verderop meer.

Vanuit marketing en communicatie

Wil jij een intranet beheren vanuit marketing/communicatie? Dan zijn Valo of Omnia namen om te onthouden. Ze leveren extra functionaliteit in termen van beheer, analyse  en contentfuncties die ervoor zorgen dat jij als MarCom professional volledig in control bent. Doordat je gebruikmaakt van bestaande tooling zijn implementatie projecten behapbaar.

Omnia intranet
Microsoft Viva

Microsoft Viva

Viva, daar heb je vast al eens van gehoord. Met Viva biedt Microsoft een intranet op basis van Microsoft 365 en SharePoint binnen je Teams-omgeving. Viva bestaat uit verschillende modules. Onder andere Viva Connections; dit is eigenlijk het middelpunt van Microsoft Viva. Binnen dit persoonlijke dashboard vind je relevante informatie en nieuws uit je organisatie. Het dashboard kan aangepast worden voor specifieke rollen of personen.

Security

Met de beveiliging zit je goed; voor welke oplossing je ook kiest. Als het gaat om security maken ze namelijk allemaal gebruik van de toegangscontrole van Microsoft 365. Dus heeft jouw organisatie twee sloten op de deur zitten via Microsoft 365, dan geldt dat automatisch ook voor je intranet. En wordt een medewerker de toegang ontnomen tot de Microsoft 365 omgeving? Dan is dat automatisch ook geregeld voor je intranet. Een veilig gevoel dus.  

De kosten

De kosten van een social intranet lopen vaak flink uiteen en zijn te verdelen in de licentiekosten per maand en de implementatiekosten voor de inrichting.

 

Als het gaat om kosten voor een licentie is een intranet op basis van standaard Microsoft 365 het voordeligst. Daarnaast kun je stellen dat Valo of Omnia in vergelijking met standaard SharePoint sneller geïmplementeerd kunnen worden. Verder geldt voor alle oplossingen dat adoptie, training en gebruikersondersteuning belangrijk zijn in een project. Wil je alle kostenposten op een rij zien? Bekijk dan deze blog waarin we deze uiteen zetten.

Een keuze maken

Zoals gezegd: je hebt heel wat opties bij het kiezen van de juiste tooling voor jouw situatie. Wij adviseren je graag bij deze keuze en kunnen ze alle drie ook aan je laten zien zodat je zelf kunt ruiken en proeven; welke je ook kiest. Al onze oplossingen zijn geïntegreerd in Microsoft 356. Plan direct een gesprek in met onze Customer Succes Manager Eric. 

Wil je het zelf ervaren?

Wil je in een persoonlijke demo zien en horen wat een social intranet voor jouw organisatie kan doen? Dan plannen we toch een demo in! Onze collega Eric Bolten neemt je graag mee in de wereld van het intranet en beantwoordt al je vragen.

Horst aan de Maas

Als ik zie hoe je kunt reageren op het intranet en hoe veel meer betrokken de medewerkers zijn bij dingen die binnen de organisatie spelen, vind ik dat een meerwaarde. Ook dat je zelf berichten kunt delen die misschien niet need-to-know zijn maar wel nice-to-know zie ik zeker als groot voordeel.

Omnia: empower your workforce

Omnia is een oplossing die het inrichten en onderhouden van jouw intranet vereenvoudigt. Het kan ook integreren met Teams of Yammer om de samenwerking nog meer te ondersteunen. Omnia intranet zorgt voor een centrale gebruikersvriendelijke ervaring waarbij gebruikgemaakt wordt van Microsoft 365 en SharePoint. Zonder afhankelijk te zijn van IT of diepgaande kennis van Microsoft 365 kun je zelf achter de knoppen zitten als functioneel verantwoordelijke. 

Omnia heeft een eigen mobiele medewerkers-app en biedt meer functies op het gebied van branding, notificaties en personalisatie. Je gebruikers ervaren het als eigen portaal.  

Het bekroonde Valo-intranet

Een andere bekende in de markt van de digitale werkplek en het zogenoemde social intranet is Staffbase Valo. Inmiddels heeft Valo al meer dan 2,5 miljoen gebruikers die dagelijks hun werkdag starten met Valo. Het biedt verschillende tools, allemaal werken vanuit Microsoft 365. Daarmee verbetert en vereenvoudigt Valo de samenwerking en stelt het medewerkers in staat om volledig te profiteren van alles wat Microsoft 365 biedt.

Whitepaper: jouw intranet in Microsoft 365

Meer weten over de mogelijkheden van intranet in Microsoft 365? Download nu onze whitepaper voor meer informatie over de verschillende opties en add-ons op de basis van Microsoft.

whitepaper intranet