Alle benodigde informatie op één plek

Voor de publieke sector is het van groot belang om op een veilige manier informatie te kunnen delen. Een social intranet kan daarbij veel voordelen bieden voor de Digital Workplace. Eén daarvan is het effectiever samenwerken met collega’s. SharePoint biedt een gebruiksvriendelijk platform voor projectsamenwerking, waarbij informatie op een makkelijke en eenduidige manier gedeeld kan worden. Voor medewerkers en teams geeft het direct inzicht in de status van projecten binnen een heldere structuur. Kennis wordt overgedragen in specifieke samenwerkingsgroepen, waarbij veel tijd bespaard kan worden door deze upgrade van de interne communicatie en samenwerking.

Niet meer zoeken dankzij een social intranet

Doordat een social intranet uitnodigt om team- en projectinformatie op de juiste plek te delen, hoeven kenniswerkers niet eindeloos hun mailbox of netwerkschijven door te spitten. Bovendien indexeert het intranet ook de inhoud van documenten, waarmee de informatie sneller teruggevonden kan worden. Met behulp van het social intranet kun je team- en projectinformatie op de juiste plek delen. Hierdoor wordt de nieuwste versie steeds automatisch opgeslagen. Zo blijven medewerkers niet steeds nieuwe versies naar elkaar mailen. Waarbij de bijlagen wellicht niet eens per mail verzonden kunnen worden, doordat ze de maximale grootte overschrijden.

In het social intranet kunnen talloze opties worden toegepast, zodat het precies bij de cultuur van de organisatie past. Op deze manier kan bijvoorbeeld actuele informatie over wetgeving, Internationale veranderingen en burgerdossiers veilig gedeeld worden.

Beter samenwerken

Met het uitrollen van de Digitale Samenwerkingsruimten wordt het makkelijker om beter samen te werken. Een samenwerkingsruimte zoals Teams kan volgens vaste templates worden ingericht, waarmee de projectomgeving snel en geautoriseerd gemaakt kan worden. Samenwerken is makkelijker doordat projectleden overal kunnen werken, zelfs als ze onderweg zijn. Externe partijen kunnen ook aansluiten in Teams, waardoor de communicatie nog makkelijker zal gaan.

Veilige gegevensopslag

Toegangs- en gegevensbeveiliging is standaard aanwezig bij de Office 365 pakketten.

5 voordelen van een social intranet bij de overheid

1


Effectiever samenwerken

2


Sneller informatie vinden

3


Minder tijd kwijt aan e-mail

4


Hogere betrokkenheid van medewerkers

5


Gemakkelijker kennis delen

Meer weten?

Voldoende aanleiding om net als andere overheidinstanties eens naar de voordelen van een social intranet te kijken, toch? Ons award winning intranet draait volledig in uw Office 365 Cloud omgeving of op een lokale SharePoint omgeving. Neem gerust contact met ons op om te ontdekken hoe Valo Intranet jouw organisatie efficiënter maakt.

Wij werken samen met:

Gemeente Horst aan de Maas
gemeentezaanstad
nipv-logo
Zeeuws Archief
logo-wassenaar
hua