Eén centrale opslag voor docenten en studenten

Een social intranet is erg handig in het onderwijs. De productiviteit schiet omhoog, maar het heeft meer voordelen voor de Digital Workplace. Een social intranet biedt een gebruiksvriendelijk platform voor projectsamenwerking. Hiermee kan alle relevante informatie op eenduidige wijze verdeeld worden. Dit biedt ieder teamlid direct inzicht in de status van een project binnen een heldere structuur. Daarnaast kunnen er specifieke samenwerkingsgroepen gemaakt worden, waarin bijvoorbeeld docenten ervaringen en kennis kunnen delen over vakinhoudelijke onderwerpen. De winst? Een tijdbesparing op interne communicatie en samenwerking van 25 tot 35%, aldus McKinsey.

Sneller met een social intranet

Een ander voordeel is dat medewerkers veel sneller de benodigde informatie kunnen vinden. Door alles binnen een social intranet te delen, hoeven docenten en medewerkers niet eindeloos hun mailbox of netwerkschijven door te spitten. Daarmee zijn kenniswerkers 30 tot 35% minder tijd kwijt aan het terugzoeken van informatie. 

Het gebruik van een modern intranet in SharePoint heeft niet alleen voordelen voor docenten en medewerkers, maar ook voor studenten of scholieren. Het is makkelijker om documenten te delen zonder steeds de maximale bijlagegrootte in de email te overschrijden. Resultaten en cijfers kunnen op een veilige manier gedeeld worden en actuele aanpassingen in het lesrooster zijn sneller te delen met de hele school. 

Toegankelijkheid

Met Office 365 Education bewaar je al je gesprekken, lesmateriaal en apps op één plek. Werk rechtstreeks met anderen samen, zonder zorgen over de opmaak.

Toekomstgericht

Als je Office 365 Education in het klaslokaal gebruikt, geef je jouw studenten de kennis en computervaardigheden waar werkgevers naar op zoek zijn. Of het nu om Outlook, Word, PowerPoint, Access of OneNote gaat, je kunt de studenten van nu alvast voorbereiden op de wereld van morgen.

5 voordelen van een social intranet in het onderwijs

1


Effectiever samenwerken

2


Sneller informatie vinden

3


Minder tijd kwijt aan e-mail

4


Hogere betrokkenheid van medewerkers

5


Gemakkelijker kennis delen

Meer weten?

Voldoende aanleidingen om net als andere organisaties eens naar de voordelen van een social intranet te kijken, toch? Ons award winning intranet draait volledig in uw Office 365 Cloud omgeving of op een lokale SharePoint omgeving. Neem gerust contact met ons op om te ontdekken hoe Valo Intranet jouw organisatie efficiënter maakt.

Wij zijn Microsoft Authorized Education Partner en werken o.a. samen met:

NOB
ucr
BCO onderwijsadvies en -ondersteuning
hanlogo
HASLOGOPNG