De adoptie van Office 365

Je hebt gekozen voor Office 365 en daar wil je het maximale uithalen. Hoe kun je zorgen dat de adoptie van Office 365 door jouw medewerkers goed gaat? En dat zij optimaal gebruik gaan maken van alle mogelijkheden die Office 365 biedt? Aan de hand van een aantal stappen kan jij jouw medewerkers de waarde van Office 365 voor hun dagelijkse bezigheden laten inzien. Zo profiteert jouw bedrijf maximaal van alle mogelijkheden van Office 365.

Ontwikkel een visie en identificeer bedrijfsscenario's

Een goed gedefinieerde visie zorgt ervoor dat alle werknemers de waarde van de nieuwe tools inzien, wat niet alleen meer waarde oplevert voor de organisatie als geheel, maar ook voor individuele rollen. Hiermee zal de adoptie van Office 365 een stuk sneller verlopen.

Help je collega’s naar een nieuwe manier van werken

Door medewerkers te betrekken bij de lancering van Office 365 neemt het gebruik toe. Dat is ook het juiste moment om de nieuwe mogelijkheden onder de aandacht te brengen, zodat de productiviteit van je bedrijf ook daadwerkelijk stijgt. Om je hierin te ondersteunen hebben we praktische e-mails opgesteld die hiervoor gebruikt kunnen worden. Afhankelijk van de doelstelling kun je een serie e-mails selecteren en eenvoudig op maat maken voor jouw organisatie.

Waarde verhogen

Het gebruik van Office 365 kun je actief beïnvloeden door het inrichten van een zogenaamd adoptieprogramma. Daarom hebben wij een aanpak ontwikkeld zodat je het gebruik van Office 365 succesvol kunt stimuleren. In iedere organisatie zijn daarnaast vaak een aantal experts voor wie Office 365 weinig of geen geheimen meer heeft. Door deze sleutelfiguren te faciliteren beschik je over interne coaches die collega’s kunnen helpen.

5 Tips voor een succesvolle Office 365 adoptie

Onthoud dat hoe meer evenementen en trainingen je organiseert en hoe meer je communiceert, hoe groter de kans is dat je werknemers de nieuwe Office 365-tools gaan gebruiken. Om het beste resultaat te behalen, kun je een aantal stappen volgen:

“Als werknemers begrijpen hoe het ze gaat helpen, zullen ze meer gemotiveerd zijn om Office 365 te gaan gebruiken.”

1

Organiseer een evenement, zoals een groot introductie-evenement waar het team Office 365 kan introduceren.

2

Gedurende het evenement, kunnen champions of key-users actief vragen van collega’s beantwoorden en het gebruik van Office 365 stimuleren door middel van bijvoorbeeld de voordelen te benoemen.

3

Creëer een Yammer groep en wijs collega’s aan die de conversatie over Office 365 voortzetten en hulp kunnen bieden.

4

Organiseer een wedstrijd of geef prijzen weg, zodat medewerkers actief aan de slag gaan met Office 365.

5

Hang posters op en leg flyers neer om bewustwording van Office 365 te creëeren.

Neem direct contact op

Wij zijn bereikbaar voor al je vragen