Borg jouw informatiebeveiliging volgens de ISO 27001 norm met het ISMS van Omnia

Het informatiebeveiliging managementsysteem (ISMS) is geschikt voor ISO 27001:2013

Als je als bedrijf een ISO-traject in stapt, moet je aantonen dat jouw bedrijfszaken op orde zijn. Een belangrijke factor binnen de ISO-norm is de bescherming  van bedrijfsinformatie. De behoefte aan optimale bescherming van je bedrijfsgegevens neemt met de dag toe, doordat er binnen en buiten organisaties veel potentiële beveiligingsdreigingen zijn. Als je aan de ISO 27001 norm wilt voldoen moet je zorgen voor veiligheidscontroles, risicomanagement en continue beveiligingsverbeteringen. Met de op Microsoft gebaseerde oplossing van onze partner Omnia kun je jouw ISO-informatiebeveiligingssysteem vormen.

Risicobeheer

Het ISMS van Omnia biedt vertrouwelijke ondersteuning bij het opzetten van een risicobeheer formule. Deze is gericht op de vertrouwelijkheid, integriteit en beschikbaarheid van alle IT-gerelateerde activa van een organisatie. We ondersteunen hierbij in het identificeren, analyseren en evalueren van beveiligingsrisico’s. En daarbij het selecteren van oplossingen die bijdragen aan de compliance ambities.

informatiebeveiliging iso 27001
informatiebeveiliging iso 27001

Documenten beheren

Het beheren en controleren van bedrijfsdocumenten spelen een belangrijke rol binnen een kwaliteitsmanagementsysteem. Het ISMS van Omnia helpt je bij het centraliseren van documenten en sjablonen waarbij gecontroleerde levenscyclussen gedefinieerd kunnen worden. Dit kunnen o.a. goedkeuringen, beoordelingen, pdf-conversies, archivering en meer zijn. We bieden ook ondersteuning zodat eindgebruikers overal toegang hebben tot deze documenten. Documenten hebben meestal maar een beperkte levensduur. Een goed versiebeheer aangevuld met archiveer- en vernietigingsbeleid zorgt er voor dat jouw kwaliteitsmanagementsysteem “schoon” blijft. Hierdoor kan het een hoge performance garanderen zodat jouw documenten altijd actueel zijn.

Governance

Beheerders en content eigenaren hebben in het Omnia ISMS toegang tot rapporten en statistieken met betrekking tot processen en gecontroleerde documenten. Denk hierbij aan status, feedback, locatie en verlopen beoordelingen. Daarnaast is het mogelijk om documenteigenschappen aan te passen. Dat is vooral heel handig om de documenteigenaar aan te kunnen passen als een collega de organisatie verlaat.

kwaliteitsmanagementsysteem iso 9001
kwaliteitsmanagementsysteem iso 9001

Gebruikerservaring

Om jouw informatiebeveiligingsmanagementsysteem succesvol te maken, is het belangrijk om een goede gebruikerservaring te bieden voor alle medewerkers. Met het ISMS van Omnia kunnen eindgebruikers processen volgen, documenten zoeken en abonneren op belangrijk nieuws. Maar ook meldingen ontvangen wanneer (geüpdatete) documenten worden gepubliceerd. Je hebt via Omnia Tutorials zelfs de mogelijkheid om nieuwe functies en inhoud aan je team te presenteren. Kwaliteitsmanagement optimaliseert bedrijfsprocessen en minimaliseert de kans op risico’s. Daarnaast ben je met Omnia verzekerd van goed versiebeheer, autorisatie en een krachtige zoekfunctie.

Informatiebeveiligingsmanagementsysteem voor ISO 27001:2013

ISO 27001 is de internationale standaard voor informatiebeveiliging. In een ISMS staat beschreven hoe je als bedrijf procesmatig om kunt gaan met de informatiebeveiliging van je bedrijf. Het is daarnaast de norm voor Information Security Management System.

Als je de ISO 27001 certificering binnen hebt, door aan alle eisen te voldoen, biedt deze extra vrijheid om te groeien, te blijven innoveren en je klantenbestand verder uit te breiden. Hierbij kun je met deze certificering altijd laten zien dat de vertrouwelijkheid, beschikbaarheid en integriteit van informatie binnen jouw organisatie altijd gewaarborgd blijft.

Met de ISMS software van onze partner Omnia ben je verzekerd van een solide systeem. Door jouw informatiebeveiliging in dit ISMS te waarborgen kun je een ISO 27001 audit doen en heb je een grotere kans om hierin te slagen.

iso 27001 c)solutions

Meer weten over Omnia’s ISMS oplossing?

Neem contact op voor een advies op maat