Productief met SharePoint en Microsoft 365

microsoft-solution-partner_userfull

Het gebruik van Microsoft apps zorgt binnen de industriële sector voor grote voordelen. Door SharePoint en Microsoft 365 goed te gebruiken kun je veel werkprocessen vereenvoudigen, versnellen en zelfs automatiseren. Doordat je sneller met elkaar kunt samenwerken en communiceren zijn medewerkers productiever en meer betrokken bij jouw organisatie. We vertellen je graag over de voordelen.

Hoe werk je efficiënter met Microsoft 365 en SharePoint?

SharePoint en Microsoft 365 zorgen voor het  automatiseren van productieprocessen met behulp van geïntegreerde workflow-mogelijkheden en informatieverwerking. Handmatige processen zoals goedkeuring van een voorraad overdracht, inkoopvereisten, product configuratie en kostencompensatie kunnen worden geautomatiseerd met SharePoint en Microsoft 365.

Hulp nodig? Neem contact op met onze consultants!

SharePoint: dé gestructureerde oplossing voor jouw documenten

Met SharePoint kun je niet alleen je documenten op een overzichtelijke manier bewaren. Door projectteams op te stellen kun je ook online met elkaar samenwerken. Bouw diverse sites binnen SharePoint, waar je alle benodigde documenten van het project met jouw teamleden kunt delen. Alle projectdocumentatie staat altijd op één centrale plek. Daardoor werk je altijd met elkaar in de meest recente versie van een document.

Maak groepen in SharePoint en werk op elke gewenste plek device onafhankelijk met elkaar samen. Deel op een eenvoudige manier jouw documenten met de gewenste beveiliging. Je kunt hierbij kiezen of collega’s of zelfs externen de inhoud alleen kunnen inzien en/of bewerken.

Automatiseer je werkstromen

Verhoog de productiviteit door processen te automatiseren. Van eenvoudige taken zoals meldingen en goedkeuringen, tot complexe operationele werkstromen. Met de SharePoint-lijsten en -bibliotheken en apps als Power Automate kun je uitgebreide digitale ervaringen maken met formulieren, werkstromen en aangepaste apps voor ieder apparaat.

SharePoint als kennisconnector

Het gebruik van SharePoint biedt voor jouw organisatie een consistent workflow platform waarbij het afstemmen van kennis en informatie meetbare resultaten op kan leveren voor elk aspect van jouw bedrijfs- en productiecyclus. Dit gaat van het delen van contactlijsten en bestanden tot het stroomlijnen van productieprocessen. Het papier verdwijnt bijna volledig bij bedrijven en de nieuwe systemen zijn gebaseerd op SharePoint en/of Microsoft 365 apps.

Nadat enkele VDL-bedrijven door middel van SharePoint een eigen portal zijn gestart, hebben ook de stafafdelingen van het hoofkantoor en de directie van VDL Groep een eigen portal ontwikkeld. Inmiddels hebben 15 VDL-bedrijven en 12 afdelingen een eigen portal in SharePoint.”

Samenwerken op afstand met Microsoft 365

Cloudtechnologieën hebben de manier waarop bedrijven werken veranderd. Ook productieprocessen in de industriële sector worden steeds vaker naar het digitale domein verplaatst om bedrijven effectiever en efficiënter te laten presteren. Microsoft 365 is hét hulpmiddel geworden waarmee de industriële sector die digitale omslag kan maken.

Door te werken met SharePoint en Microsoft 365 krijg je beter inzicht in bijvoorbeeld realtime voorraadniveaus. Managers kunnen ook up-to-date informatie over de supply chain opvragen wat resulteert in een verbeterde levertijd en lagere voorraadkosten. De apps Teams en Viva Engage (Yammer) kunnen gebruikt worden om de onderlinge communicatie te verbeteren, waardoor de tevredenheid onder medewerkers en klanten kan worden versterkt.

De alles-in-één-oplossing

Door de alles-in-één-formule heeft Microsoft 365 een groot voordeel. Je hebt minder tools nodig omdat de onderlinge integratie van de tools perfect op elkaar afgestemd is. Hierdoor kun je productiever werken en ontstaat er door deze integratie ook online een betere communicatie en samenwerking.

Werk device onafhankelijk

De ijzersterke combinatie van Microsoft 365 en werken in de cloud brengt een eenvoudig beheersysteem voor elke productiefase van een bedrijf. Het verhoogt niet alleen productiviteit, maar stimuleert ook groei. Natuurlijk is een groot bijkomend voordeel dat al jouw documenten voortaan op afstand bereikbaar zijn. Medewerkers kunnen op een veilige manier, overal met internet en device onafhankelijk bij de benodigde data.

Meer informatie

Wil je alvast meer weten over de voordelen van SharePoint en Microsoft 365 voor de industriële sector? We schreven ook een whitepaper over de nieuwste functionaliteiten. Voor meer uitleg over de implementatie en adoptie van SharePoint en Microsoft 365 kun je ook altijd contact opnemen met Eric.

Whitepaper: Leer meer over de digitale transformatie binnen de industriële sector

In onze Microsoft SharePoint en Microsoft 365 whitepaper leggen we uit waarom deze apps zo handig werken binnen productiebedrijven. Het digitaliseren van bedrijven wordt een stuk makkelijker omdat je de apps op alle soorten devices op alle gewenste plaatsen in het bedrijf kunt gebruiken.

Vul het formulier in en ontvang jouw whitepaper in je inbox!

Download hier onze whitepaper

Label
Nieuwsbrief
Whitepaper
Interesse SharePoint