Plan jouw persoonlijke demo in >

Als jouw organisatie voor een ISO certificering wil gaan, moet je aantonen dat jouw bedrijfszaken op orde zijn. Daarom is een manier nodig om de informatie rondom jouw kwaliteitsmanagement voor ISO 9001 op een zorgvuldige manier op te slaan, doorzoekbaar te maken en goed te beheren. De Microsoft oplossing van onze partner Omnia ondersteunt jouw kwaliteitsmanagement voor ISO 9001 van begin tot eind. In het Omnia KMS kun je de kwaliteit van jouw producten of diensten beheren. Door het beleid, de procedures en best practices van jouw organisatie bij te houden, kun je als organisatie de juiste doelstellingen behalen.

Processen beter visualiseren

Het implementeren van jouw organisaties best practices kan een uitdaging vormen. Maar met de op Microsoft gebaseerde oplossing van Omnia kun je makkelijk en snel jouw bedrijfsprocessen visualiseren. Binnen korte tijd bouw en beschrijf je de bedrijfsprocessen en zet je deze online. Je kunt daarbij ook belangrijke gerelateerde informatie toevoegen. Denk hierbij aan aanvullende documenten, eigenaren, taken, tools en formulieren om de werkwijze van alle bedrijfsprocessen te tonen. Hiermee maak je snel een omgeving waarmee je de informatie en documentstromen rondom het kwaliteitsmanagementsysteem voor ISO 9001 op een veilige manier geautoriseerd op kunt slaan.

KMS in Omnia
informatiebeveiliging iso 27001

Documenten centraal beheren

Het beheren en controleren van bedrijfsdocumenten speelt een belangrijke rol binnen een KMS. Omnia helpt je bij het centraliseren van documenten en sjablonen waarbij gecontroleerde levenscyclussen gedefinieerd kunnen worden. Dit werkt met goedkeuringen, beoordelingen, pdf-conversies, archivering en meer. Een goed versiebeheer aangevuld met archiveer- en vernietigingsbeleid zorgt er voor dat jouw kwaliteitsmanagementsysteem “schoon” blijft. Hierdoor garandeer je een hoge performance, zodat jouw documenten altijd actueel zijn.

Richt governance in

Beheerders en content eigenaren hebben in het Omnia KMS toegang tot rapporten en statistieken met betrekking tot processen en gecontroleerde documenten. Denk hierbij aan status, feedback, locatie en verlopen beoordelingen. Daarnaast is het mogelijk om documenteigenschappen aan te passen. Dat is vooral heel handig om de documenteigenaar aan te kunnen passen als een collega de organisatie verlaat.

kwaliteitsmanagementsysteem iso 9001
kwaliteitsmanagementsysteem iso 9001

Goede gebruikerservaring

Om jouw KMS succesvol te maken voor ISO 9001, is het belangrijk om een goede gebruikerservaring te bieden voor alle medewerkers. Met het KMS van Omnia kunnen eindgebruikers processen volgen, documenten zoeken en abonneren op nieuws. Daarnaast kunnen zij ook meldingen ontvangen wanneer (geüpdatete) documenten worden gepubliceerd. Je hebt via Omnia Tutorials zelfs de mogelijkheid om nieuwe functies en inhoud aan je team te presenteren. Kwaliteitsmanagement optimaliseert bedrijfsprocessen en minimaliseert de kans op risico’s. Met Omnia ben je verzekerd van goed versiebeheer, autorisatie en een krachtige zoekfunctie.

Een succesvol KMS realiseren

Hoe zorg je ervoor dat jouw KMS ook daadwerkelijk een succes wordt? Dat gaat niet alleen over het systeem zelf, maar ook over de interne communicatie en cultuur binnen je organisatie. Wij schreven daar een uitgebreide pagina over met zes tips die hierbij ondersteunen.

Visualiseer je projecten met Omnia

Meer weten over Omnia’s KMS?

Download dan ons whitepaper!

Voornaam*
Achternaam
Email*
Functie
Firma*
Telefoonnummer
Label
Nieuwsbrief
Whitepaper
KMS

Omnia of Microsoft 365?

Je hebt nu heel wat gelezen over de mogelijkheden van Omnia en hoe de tooling je ondersteunt met betrekking tot ISO-management. Wellicht vraag je je af of Microsoft 365 – wat je waarschijnlijk toch al gebruikt – niet dezelfde mogelijkheden heeft. Daarover schreven we een uitgebreide pagina. Hier vind je een duidelijke vergelijking tussen de twee mogelijkheden.

6 voordelen van een Omnia kwaliteitsmanagementsysteem voor ISO 9001

1

Snel bedrijfsprocessen visualiseren
Orden eenvoudig en snel jouw bedrijfsprocessen met Omnia

2

Altijd veilig
Sla documenten geautoriseerd op en beoordeel de toegang

3

Centraliseer documenten en sjablonen
Definieer gecontroleerde levenscyclussen

4

Goed versiebeheer
Beheer documenten en vul aan met archiverings- en vernietigingsbeleid

5

Overzicht en governance
Beheerders hebben toegang tot overzichtelijke rapporten

6

Gebruiksvriendelijkheid
Als eindgebruiker kom je eenvoudig door het platform, volg processen, abonneer je op nieuwsberichten en zet meldingen aan

Kwaliteitsmanagement voor ISO 9001:2015

De bekendste internationale norm voor KMS is ISO 9001. Deze norm legt de basis voor een krachtig kwaliteitsmanagementsysteem. De ISO 9001 certificering wordt gebruikt om organisaties te beoordelen op de internationale eisen op het gebied van kwaliteitsmanagement.

Met een certificering kun je onder meer jouw bedrijfsprocessen voortdurend blijven stroomlijnen, een hoge klanttevredenheid behalen, een krachtige bedrijfspresentatie opbouwen en betere samenwerkingen hebben met belanghebbenden. Met een ISO 9001:2015 certificaat laat je als organisatie zien dat je voldoet aan de internationale eisen op het gebied van kwaliteitsmanagement.

Meer weten over Omnia’s KMS oplossing?

Neem contact op voor advies op maat