In Intranet, Microsoft 365

Een intranet in jouw huisstijl, dat eenvoudig te onderhouden is en perfect integreert met andere tools die je al gebruikt (zoals Teams). In een notendop zijn dat de functionaliteiten (zonder add-on) die Microsoft onlangs aangekondigd heeft. Er wordt namelijk steeds meer verwacht van intranet -tooling. Zeker nu we het tijdperk van AI ingestapt zijn. Microsoft speelt hier perfect op in met de aankondiging van tal van innovaties speciaal voor redacteuren. In deze blog delen we vijf nieuwe mogelijkheden die onlangs aangekondigd zijn. Deze innovaties helpen organisaties bij de opzet en het onderhoud van een social intranet.

Content maken met AI

Met Copilot introduceert Microsoft AI in je Microsoft 365 omgeving. Hierdoor kun je snel content en pagina’s creëren op je intranet. Het fungeert eigenlijk als een soort ontwerper en kan een pagina in een handomdraai visueel aantrekkelijker maken. Copilot kan daarnaast helpen bij het herschrijven van teksten en zo de betrokkenheid bij bezoekers verhogen.

Een volledig vernieuwd brand center

Een intranet hoort natuurlijk herkenbaar te zijn voor jouw organisatie. Daarmee bedoelen we: het lettertype, de gebruikte kleuren, je logo en andere gebruikte huisstijl-elementen. Dat is nu mogelijk in het nieuwe Brand Center. Handig hierbij is ook dat SharePoint mogelijkheden biedt om ervoor te zorgen dat editors op je intranet zich houden aan de merkrichtlijnen.

Samenwerken aan pagina’s

Ook nieuw aangekondigd is de mogelijkheid tot co- creatie binnen pagina’s. Een intranet is namelijk altijd een team-effort. Je kunt nu met meerdere redacteuren tegelijk een mooie pagina op het intranet maken.

De nieuwe afbeeldingseditor en videosjablonen

Met de nieuwe afbeeldingseditor heb je de beschikking over allerlei slimme bewerkingsmogelijkheden, zoals het bijsnijden van vormen, het aanpassen van kleuren, het toevoegen van filters en teksten je foto’s laten overlappen. Het bijgewerkte webonderdeel Stream zorgt er daarnaast voor dat je video’s kunt opnemen, streamen, wijzigen en ook afspeellijsten kunt toevoegen.

Meer mogelijkheden om betrokkenheid te creëren

Je wilt jouw content natuurlijk op de juiste plek hebben; op de plek waar je medewerkers zich bevinden. Bijvoorbeeld in Teams of gewoon in Outlook. Microsoft biedt nieuwe mogelijkheden voor het creëren van betrokkenheid met nieuwe integraties. Verzend eenvoudig een nieuwsitem of nieuwsbrief naar je collega’s of integreer je Microsoft-intranet in je Teams-omgeving. Ook kun je je inhoud eenvoudig integreren in de community module Viva Engage.

Meer weten?

Wil je hier meer over weten of ben je benieuwd of een intranet op basis van Microsoft 365 ook echt bij jouw organisatie past? We hebben hierover informatie verzameld op onze pagina over intranet. Lees verder via de knop hieronder, of klik daaronder door naar andere blogs die voor jou misschien ook interessant zijn.

Recent Posts
Copilot in Microsoft 365