In Microsoft 365, Microsoft Teams, Microsoft Viva, Valo

Tijdens de pandemie hebben we (bijna) allemaal geleerd om op afstand met elkaar samen te werken. Microsoft Teams is met 145 miljoen dagelijkse gebruikers een van de belangrijkste hulpmiddelen om samen te werken. De meeste bedrijven hebben het hybride werken nu volledig omarmd. c)solutions helpt je graag om te zorgen dat je medewerkers op een hybride manier kunnen samenwerken en op een veilige manier informatie kunnen delen.

Pas jouw werkomgeving aan op hybride werken

Wil je jouw werkomgeving optimaal inrichten voor het hybride werken? We helpen je graag met onze Microsoft Teams, SharePoint, Valo en Omnia oplossingen.

hybride werken met Teams

Van werken op afstand naar hybride werken

Tijdens de periode van thuiswerken zeggen veel mensen dat het productiever kan zijn om thuis te werken, omdat je dan minder prikkels van buitenaf hebt. Voor anderen is op kantoor werken juist beter omdat ze zich thuis wat minder kunnen concentreren. Maar na 2020 is het voor veel bedrijven duidelijk dat een hybride werkplek ‘het nieuwe normaal’ is. Dit is de combinatie van op kantoor werken en thuiswerken, waarin een goede balans moet worden gezocht.

Onze partner Microsoft is leidend in software oplossingen en innoveert met grote snelheid. En met succes: Microsoft Teams is binnen één jaar bijvoorbeeld van 75 miljoen gebruikers naar 145 miljoen gebruikers per dag gegaan. Microsoft Teams is vooralsnog de enige oplossing die vergaderen, chatten, bellen en samenwerken echt op één plek kan combineren. Alle functies zijn geïntegreerd met de Microsoft Office 365 apps en automatiseringstools voor bedrijfsprocessen.

Daarnaast zijn tientallen nieuwe functionaliteiten uitgerold om zo efficiënt mogelijk (op afstand) te kunnen samenwerken. De tools binnen Microsoft 365 werken samen om verbinding, samenwerking en productiviteit te bieden in deze nieuwe manier van werken. Samen bieden SharePoint, Teams en de andere Microsoft tools een platform dat innovatie in software, hardware en fysieke ruimtes kan stimuleren.

Stel een plan voor het hybride werken op

Microsoft heeft een driedelige strategie ontwikkeld waarmee bedrijven de hybride werkomgeving op een slimme manier kunnen voorbereiden. Als Gold Partner denken we graag met je mee:

  1. Stel een flexibel werkbeleid op dat voor iedereen duidelijkheid schept
    Start met een beleid voor flexibel werken: de keuzes die je vandaag als bedrijf maakt zullen de komende jaren impact hebben. Deze beslissingen in flexibiliteit zijn van invloed op cultuur, werving en op toekomstige innovatie. Beschrijf welke werknemers er op afstand kunnen werken, wie er op kantoor aanwezig moeten zijn en op welke manier men beter kan samenwerken. In het ‘nieuwe normaal’ moet je voorbereid zijn om snel te reageren op veranderingen. Door een nieuw en flexibel beleid op te stellen weten alle medewerkers waar ze aan toe zijn, waardoor er meer duidelijkheid op de werkvloer ontstaat.
  2. Bekijk je kantoor en richt de fysieke werkruimtes opnieuw in
    Kijk opnieuw naar de fysieke ruimtes in jouw bedrijfsgebouw. Doordat mensen sociaal zijn, zullen zij ook samen willen komen op kantoor. Maar er zullen ook veel medewerkers vanuit huis blijven werken. Daardoor zijn de nodige ruimtelijke aanpassingen nodig. Denk aan betere audio en videotools in vergaderzalen. Zo kun je een brug slaan tussen de fysieke en digitale werkplek.
  3. Investeer in technologieën die mensen overal en altijd met elkaar in contact brengen
    Maak gebruik van nieuwe technologieën zoals Microsoft Teams in combinatie met Valo als digitale werkplek. Zo kunnen collega’s altijd en overal met elkaar in contact blijven. Gebruik daarnaast een rooster zodat alle werknemers altijd op de hoogte zijn wanneer zij op kantoor kunnen werken, maar ook weten welke collega’s op kantoor aanwezig zijn. Wij raden je aan om dit met Microsoft Outlook te doen. Zo kun je bureaus als werkplek aanvinken en zorgen dat de bezetting ruim genoeg is.

Ik zie de hybride toekomst in twee á drie dagen vanuit huis werken, zodat ik files voor een groot deel kan ontwijken en mijn dochter uit school kan halen.
– Eric, Customer Success Manager

Verbind het fysieke met het digitale werken in Microsoft Teams

Werknemers van bedrijven weten nu hoe het is om volledig op kantoor te werken en volledig thuis te werken. Maar hoe werkt het als sommige mensen fysiek bij elkaar zijn op kantoor en een deel van hun team vanuit huis werkt? Hoe kun je dan zorgen dat meetings gestroomlijnd verlopen?

Microsoft Teams heeft afgelopen jaar al meer dan 100 nieuwe functies gekregen en we kunnen alvast melden dat er updates blijven komen. Met Microsoft Teams Rooms kun je uitgaan van hoogwaardige audio en video om iedereen te helpen in vergaderingen. Videostreams kunnen in hoge resolutie opgenomen worden en optimaliseren het beeld door mensen in de ruimte in te kaderen of actieve sprekers te volgen. Denk ook aan transcripties die met AI mogelijk gemaakt worden. Met live ondertiteling, hand opsteken, reacties en de chat helpt Microsoft iedereen de vergadering goed te volgen zonder dat de spreker onderbroken hoeft te worden.

Microsoft wil graag Teams verder optimaliseren zodat bedrijven de kracht van Microsoft 365 in Teams kunnen integreren. Denk hierbij aan apps en workflows die je tijdens vergaderingen en werk kunt gebruiken om de samenwerking productiever te maken. Maar bijvoorbeeld ook de digitale whiteboards die je tijdens vergaderingen kunt gebruiken. Met deze whiteboards wordt zowel de samenwerking als co-creatie bevorderd. Je medewerkers kunnen op hetzelfde moment aan één whiteboard werken, net zoals dat in een fysieke ruimte zou kunnen tijdens bijvoorbeeld een brainstorm.

Combineer Microsoft oplossingen voor betere samenwerking

Door de slimme oplossingen van Valo te combineren met Microsoft 365, kun je jouw medewerkers altijd op de hoogte houden van de laatste ontwikkelingen in je bedrijf. Denk met Valo Intranet aan een centrale plek voor informatie. Met Valo zorg je voor een gebruiksvriendelijke omgeving waarin jouw medewerkers thuis of op kantoor betrokken blijven.

Met de oplossingen van onze partner Omnia zorg je voor next level beheer voor documenten, informatiebeveiliging en kwaliteitsmanagement. Omdat de uitdaging van een efficiënt, centraal documentbeheer vergelijkbaar is binnen heel veel organisaties, is Omnia DMS in vele branches een geschikte oplossing. We leggen je graag uit hoe deze oplossingen bijdragen aan een veilige digitale werkomgeving.

Begin 2021 is Microsoft Viva gelanceerd. Het platform voor werknemerservaringen dat gebouwd is op de fundering van Microsoft 365. Dit werknemersplatform is ook gericht op het ‘nieuwe’ hybride werken. Samen leveren Microsoft Teams en Microsoft Viva een digitaal platform dat de medewerkers van je bedrijf verbindt en ze helpt navigeren door het aankomende hybride tijdperk.

Heb je hulp nodig bij Microsoft technologieën om hybride te werken?

Neem contact op voor meer informatie via ons contactformulier. Dan beantwoorden we je vragen zo snel mogelijk.

Recommended Posts
Skype Teams 2021Valo Ideas