In Microsoft, Microsoft 365, Microsoft Teams

Eerder deze maand was er weer een groot online Microsoft evenement: Microsoft Ignite. Op dit jaarlijkse event worden de belangrijkste ontwikkelingen aangekondigd en hoor je wat je de komende tijd van Microsoft kunt verwachten. Nu samenwerkingshub Teams zo hard groeit, verbaast het niet dat dit deze keer het centrale onderwerp was. Hoewel er een tijdje geleden al nieuwe mogelijkheden binnen Teams werden bekendgemaakt, is er altijd ruimte voor nog meer uitbreiding. Ben je benieuwd naar de nieuwe Teams updates? Wij praten je bij!

Binnen Microsoft Teams zijn er een aantal nieuwe mogelijkheden beschikbaar of zijn binnenkort te gebruiken. En wij willen jullie daar graag meer over vertellen. Wij kondigen een aantal nieuwe mogelijkheden aan voor: 

  • Meetings 
  • Chat en samenwerkingen 
  • Beveiligingnaleving en privacy 
  • Calling 
  • Devices  

Meetings

Dynamic View
Microsoft Teams staat erom bekend dat je met mensen online kan videobellen. In de afgelopen jaren zijn er veel Teams updates geweest en zorgen ze er altijd voor dat er nieuwe tools zijn voor tijdens het online videobellen. Ook nu is er weer een nieuwe aanpassing gedaan: De Dynamic View. Dynamic View rangschikt de elementen van jouw vergadering voor een optimale kijkervaring. Wanneer er mensen deelnemen aan de live vergadering, hun video inschakelen, beginnen met spreken en of presenteren, past Teams volledig jouw lay-out aan. Handig toch? Deze nieuwe functie binnen Microsoft Teams wordt binnenkort uitgerold.  

dynamic-view

Presentatie modus
Maak jij veel gebruik van presentaties tijdens jouw Teams-vergadering? Dan is deze functie echt wat voor jou! Er is namelijk een nieuw onderdeel bij Teams bijgekomen waardoor je het productieniveau van jouw presentaties nog meer kan verhogen en jouw presentaties kan aanpassen, bijvoorbeeld hoe je je videofeed en inhoud weergegeven wil hebben voor jouw publiek. Dit wordt allemaal mogelijk gemaakt door de Presentatie Modus. Binnenkort is deze nieuwe functie beschikbaar. 

PowerPoint Live in Microsoft Teams
We gaan nog even door op het onderdeel presentaties: namelijk PowerPoint Live in Microsoft Teams. Deze nieuwe functie geeft presentatoren meer controle en vertrouwen, en dat geeft jouw publiek een meer interactieve ervaring. Als presentator zijnde kun je nu vergaderingen leiden met één enkele weergave van jouw notities, dia’s, chatgesprekken en deelnemers. Deze functie is ook erg gemakkelijk voor de deelnemers zelf. Ze kunnen namelijk hun ervaring personaliseren door in hun eigen tempo door de inhoud te navigeren of door de schermlezer te gebruiken om inhoud te bekijken.  

Ervaar zelf hoe je deze Teams updates optimaal benut

Neem een kijkje op onze Teams pagina!

Chat en samenwerkingen 

Microsoft Teams Connect
Teams Connect is al even bekend binnen Microsoft Teams maar nu wordt het nog gemakkelijker om kanalen te delen met iedereen; binnen of buiten jouw organisatie. Het gedeelde kanaal wordt weergegeven in de primaire Teams-tenant van een individu. In de gedeelde werkruimte kun je gebruik maken van de uitgebreide samenwerkingsmogelijkheden van Teams: chatten, vergaderen, bellen, delen en co-auteur van documenten. Beheerders houden de controle over hoe externe gebruikers toegang krijgen tot gegevens en informatie. Dit wordt mogelijk gemaakt doordat beheerders toegang hebben tot gedetailleerde besturingselementen. Teams Connect zal later dit jaar breed worden uitgerold. 

Goedkeuringsapp bijgewerkt met sjablonen, bijlagemogelijkheden en markdown-ondersteuning
Binnen Microsoft Teams kun je nu eenvoudig goedkeuringen maken, beheren en delen, en dat kan allemaal rechtstreeks vanuit jouw workflow. Vanaf april bieden de  Teams updates nieuwe aanpasbare sjablonen aan voor een herhaalbare structuur voor algemene goedkeuringen. Deze sjablonen kun je bijvoorbeeld toepassen bij het aanvragen van vrije tijd of betaald verlof. Je kunt ze vanuit Microsoft OneDrive en SharePoint bijvoegen. Daarnaast voegt Teams ook een volledige markdown-ondersteuning toe. Zo ben je er zeker van datr al jouw goedkeuringen correct zijn opgemaakt voor al jouw goedkeuringsprocessen.  

Beveiliging, naleving en privacy 

Schakel video van deelnemers uit tijdens vergaderingen
Tijdens een vergadering kan de organisator met ‘Video uitschakelen’ de video van een enkele of alle aanwezigen uitschakelen. Dit kan bijvoorbeeld helpen bij docenten. Vanwege COVID moeten zij nu online lesgeven waardoor het voor de leerlingen soms best moeilijk is om de concentratie te bewaren. Zo helpt het de docenten om meer controle te hebben om ongewenste verstoringen beter te beheren. Video uitschakelen is later dit jaar beschikbaar. 

Nodig alleen deelnemers uit
Binnen Teams-vergaderingsopties is er een nieuwe lobby-instelling beschikbaar waar alleen deelnemers aan de vergadering die expliciet zijn uitgenodigd, rechtstreeks kunnen deelnemen. Eenmaal aangemeld, worden deelnemers die niet rechtstreeks waren uitgenodigd doorgestuurd naar de lobby waar ze wachten op toelating. Deze functie is later deze maand beschikbaar binnen Microsoft Teams. 

Calling

Operator Connect
Operator Connect is een nieuwe manier om eenvoudig en snel PSTN-bellen voor Teams mogelijk te maken, met behulp van diensten van niet-Microsoft-gebruikers. Beheerders kunnen hun gewenste operator selecteren in het Teams Admin center en binnen enkele uren telefoonnummers aan hun gebruikers verstrekken, zonder de vereiste hardware. Operator Connect is later dit jaar beschikbaar. 

Eindpuntoverdracht
Microsoft Teams maakt het gemakkelijk om oproepen te plaatsen en te ontvangen vanaf verschillende eindpunten, inclusief desktop- en mobiele apparaten, maar soms moet je locaties of apparaten verplaatsen om jouw oproep te beëindigen. Met de nieuwe overdrachtsmogelijkheid voor eindpunten kun je je oproepen naadloos tussen verschillende apparaten verplaatsen, zoals van je laptop naar je mobiele telefoon, zonder enige onderbreking van de oproepservice of kwaliteit. De nieuwe functie zal begin volgend kwartaal beschikbaar zijn.  

Lage gegevensmodus
Of je nu gegevens wilt bewaren of zich gewoon op een locatie met een slechte of beperkte netwerkverbinding bevindt, soms is het handig om de hoeveelheid gegevens die je tijdens een videogesprek gebruikt te beperken. Microsoft Teams biedt de functie aan om jouw mobiele dataverbruik te beperken. Deze nieuwe modus helpt gebruikers de hoeveelheid gegevens die wordt gebruikt tijdens videgesprekken van Teams te beperken. 

Devices

Intelligente luidsprekers voor Microsoft Teams Rooms
Microsoft kondigt ook een nieuwe Microsoft Teams Intelligent-luidspreker aan die de stemmen van maximaal 10 mensen die in een Microsoft Teams Room praten, kan herkennen en onderscheiden. Of je nu op afstand werkt of de vergadering volgt in de vergaderruimte, je kunt effectief zien wie wat heeft gezegd tijdens de vergadering.  

Wij hopen dat we je weer helemaal hebben bijgepraat over de nieuwe mogelijkheden binnen Microsoft Teams die Ignite heeft aangekondigd. Op een aantal van deze nieuwe functies moet je nog even wachten maar ze komen er zeker aan! Kan je er niet genoeg van krijgen en ben je benieuwd naar nog meer nieuwe functies? Bijvoorbeeld binnen webinars en power platform? Lees dan het volledige blog van Microsoft over Ignite 

Wil je weten hoe Teams jouw organisatie verder kan helpen?

Neem contact met ons op voor een vrijblijvend advies!

Recommended Posts
csolutions Microsoft Gold Partner