In Conversie optimalisatie, Microsoft, Microsoft 365, Microsoft Teams

Zoals je misschien al weet gaat het platform ‘Skype for Business Online’ met pensioen. Dit kondigde Microsoft anderhalf jaar geleden aan. Microsoft helpt al haar klanten te upgraden naar Teams, wat ook een platform is binnen Microsoft. Teams is, net zoals Skype, een onlinecommunicatie platform. Maar vervangt Teams ook de Skype for Business tool? En hoe verloopt de migratie? Wij vertellen je hier alles over. Lees je mee?

Skype is een VolP-programma van Microsoft, wat staat voor Voice over Internet Protocol; bellen via internet. Daarmee is Skype for Business een cruciale communicatietool geweest voor miljoenen organisaties en bedrijven over de hele wereld.

Nadat bekend werd gemaakt dat Skype for Business zou stoppen kwam er een ander platform om de hoek kijken waarmee je ook chat, bellen en vergaderingen samenbrengt, namelijk: Microsoft Teams. Teams brengt niet alleen bellen en vergaderen samen maar brengt een overzichtelijke plek met alles wat je nodig hebt om efficiënt samen te werken. Het belangrijkste nu is dus: zorg dat jouw organisatie op schema ligt met de upgrade naar Teams voordat de toegang tot de service wordt beëindigd.

De meeste Skype for Business klanten hebben Teams al (deels) geïmplementeerd in ‘Islands Mode‘, waarbij Teams en Skype for Business beide worden gebruikt in de overgangsfase, of met selecte mogelijkheden, waarmee alleen sommige functies zijn geüpgraded. Zo kunnen organisaties geleidelijk gebruikers en werklasten verplaatsen wat kan helpen bij de migratie van Skype naar Teams. Het is natuurlijk ook mogelijk dat jouw organisatie nog niet ver in het upgrade-planningsproces van Teams zit. Dat is geen probleem want Skype for Business is nog niet definitief weg. Er zijn voorbeelden van organisaties die de upgrade van Skype naar Teams in een paar maanden tijd hebben doorgevoerd, maar we raden je aan er niet langer mee te wachten. Nog vier maanden totdat Skype for Business er definitief mee ophoudt. Begin vandaag nog met de planning om rekening te houden met verschillende technische, proces- en gebruikersscenario’s.

Hulp nodig met de migratie? Wij helpen je!

Wij helpen je graag met de migratie van Skype for Business naar Teams.

Als je nog niet bent begonnen met het upgrade-planningsproces en je ook niet zeker weet waar je moet beginnen raden wij het volgende aan:

Op 31 juli 2021 wordt de toegang tot Skype for Business Online beëindigd. We hopen dat je klaar bent voor de upgrade en straks helemaal bent geautomatiseerd in Teams. Weten hoe je Teams optimaal gebruikt? Dat zie je in onze webcast.

Hulp nodig bij de migratie van Skype for Business naar Microsoft Teams? 

Wij helpen je graag bij de migratie!

Recommended Posts
csolutions Microsoft Gold Partner