In Microsoft 365

Microsoft innoveert hun software vaak, om zo de beste ervaring te bieden voor gebruikers en bedrijven. Zo heeft onder andere Microsoft Teams veel updates gekregen in afgelopen maanden. Denk aan handige koppelingen zoals Approvals en Tasks. Het gebruik van Teams is dit jaar explosief gestegen, maar is natuurlijk maar een klein onderdeel van Microsoft 365. We nemen je mee in andere handige Microsoft 365 updates die jouw dagelijkse werkdag een stuk makkelijker kunnen maken.

Werkplek claimen via Outlook

Met Microsoft Shifts was het al mogelijk om mensen in shifts in te plannen in een werkruimte, maar nu doet Microsoft er nog een stapje bovenop. Medewerkers kunnen via Outlook hun eigen plek op kantoor reserveren. Dit werkt bijna hetzelfde als het reserveren van vergaderruimtes op kantoor. De admin maakt het aantal werkplekken aan, waarbij de capaciteit een belangrijke rol speelt. Mensen die te laat zijn met reserveren kunnen simpelweg niet naar kantoor komen, hierdoor creëer je een veilige werkplek voor iedereen. Bij het reserveren via Outlook krijg je automatisch een e-mail met goedkeuring of afkeuring, zo weet je direct waar je aan toe bent.

My workspace in Outlook
Office 365 app

Forms binnen Office 365 app

Het is vanaf nu mogelijk om Microsoft Forms direct via de Office 365 app te gebruiken. Net als Word, PowerPoint en Excel kun je nu ook makkelijk al je formulieren op één centrale plek aanmaken. Gebruik Microsoft Forms dus vanaf nu makkelijk en snel in je Office 365 app, om zo efficiënter te werken binnen één omgeving en hier al je formulieren te beheren.

Bespaar tijd met DataVerse

Wat eerst Common Data Service was, heet nu Microsoft Dataverse. Het is ook wel de motor die Dynamics 365 en Power Platform aandrijft. Het low-code dataplatform verandert snel de manier waarop organisaties over de hele wereld apps bouwen en bedrijfsprocessen innoveren. Naast de naamsverandering zijn er nog een hoop veranderingen die Dataverse met zich meebrengt.

Hierbij is Microsoft Dataverse voor Teams vooral handig omdat het een extra (kosteloze) tool is die voor miljoenen Teams-gebruikers te gebruiken is. De tool is nu algemeen beschikbaar, samen met een reeks ingebouwde Microsoft Power Platform tools, die het klanten gemakkelijk maken om zelf low-code apps te bouwen (PowerApps), processen te automatiseren (Power Automate) en chatbots te implementeren (Power Virtual Agent) zonder Teams te moeten verlaten. Er zijn ook diverse sjablonen beschikbaar gemaakt, zodat je eenvoudig aan de slag kunt gaan.

Power Automate
OneNote feed

Combineer je notities met OneNote

Nieuw bij OneNote is de OneNote feed. Hier worden je notities gemakkelijk gecombineerd vanuit verschillende notitie applicaties zoals Sticky Notes, Samsung Notes en OneNote zelf. Je kunt de OneNote feed vanaf nu instellen in de OneNote app bureaublad en webversie en de Outlook app en webversie.

 • Open OneNote of Outlook en zorg ervoor dat je bent aangemeld met je Microsoft account
 • Klik in de rechterbovenhoek van het venster op het pictogram ‘feed openen’ om daarmee het deelvenster ‘feed’ te weergeven.
 • Hier zie je automatisch je meest recent bewerkte notities vanuit je huidige account. Je kunt andere accounts synchroniseren.

Meer informatie over Microsoft Teams updates?

Wil je meer weten over de updates voor Microsoft Teams? Er zijn nu break-out rooms beschikbaar en je kunt nu achtergrondruis onderdrukken, zodat je in iedere omgeving kunt vergaderen. Lees dan direct de laatste updates van 2020 in onze blog.

Sneller werken met Microsoft Edge

De laatste maanden is Microsoft internetbrowser Edge flink onder handen genomen. Naast dat het sneller is geworden zijn er ook verschillende tools toegevoegd die het gebruik ervan nog makkelijker maakt.

 • Maak snel screenshots en maak aantekeningen of markeringen
 • Je kunt Edge nu instellen als standaardbrowser voor iOS
 • Links (urls) uit Edge worden automatisch omgezet naar mooiere links
 • Maak aantekeningen bij PDF documenten geopend in Edge
 • Gebruik de nieuwe shopping tool coupons of maak gebruik van de vergelijkingstool die het product in de goedkoopste webshop aanbiedt.
microsoftedgenewlogo
m365-blog

Microsoft Defender Antivirus

Er zijn nieuwe mogelijkheden om de beveiliging van je Microsoft accounts in de gaten te houden. Met een handig overzicht en het Microsoft 365 beheercentrum zie je alle actieve bedreigingen in je Microsoft omgeving. Bekijk welke apparaten en gebruikers er door bedreigingen worden beïnvloed, welke apparaten zijn geblokkeerd of tijdelijk niet werken en waar een extra beoordeling nodig is. Hierdoor krijg je een veel beter inzicht in de bedreigingen die de Microsoft Defender Antivirus uiteindelijk verzacht. Denk hier aan het type bedreiging, ernstniveau, impact op gebruikers zodat je al je tijd kunt richten op de meest kritieke situaties.

Nu er ook de nieuwe pagina ‘Actieve apparaten’ is, heb je als IT beheerder één overzichtelijke plek om te zien welke apparaten binnen je bedrijf op Microsoft Defender Antivirus draaien, of deze actieve bedreigingen hebben, waar actie nodig is en of alle apparaten up-to-date zijn. Hierdoor is er veel minder tijd en inspanning nodig om de beveiligingsstatus van alle apparaten binnen een bedrijf te controleren.

Microsoft Endpoint DLP

Het veilig houden van alle bedrijfsgegevens is van cruciaal belang voor iedere organisatie. Werken op afstand maakt het voor IT-beheerders ook niet makkelijker om alle risico’s van apparaten te beheren en beveiligen. Datalekken zijn de belangrijkste zorg in de thuiswerkscenario’s waar veel bedrijven nu mee werken. Daarom is Microsoft Endpoint Data Loss Prevention nu voor iedere Microsoft Business abonnementhouder beschikbaar.

Microsoft Endpoint DLP breidt de bestaande DLP-mogelijkheden in Microsoft 365 uit. Hiermee helpt het bedrijven om te voldoen aan alle nalevingsvereisten en gevoelige informatie op eindpunten (laptops) te beschermen. De tool is ingebouwd in Windows 10, alle Microsoft 365 apps en Microsoft Edge. Hierdoor hoeft er geen extra software per apparaat geïnstalleerd te worden.

Wel is het makkelijker om direct een overzicht te krijgen. Voor gebruikers zorgt Endpoint DLP voor meer veiligheid, zonder dat het ten koste zal gaan van de productiviteit. Het geeft namelijk tips om gebruikers te informeren over het beveiligingsbeleid en een melding als gebruikers op het punt staan het beleid te schenden.

Nieuwe functies:

 • Gevoeligheidslabels zijn opgenomen als voorwaarde voor het Data Loss Prevention beleid
 • Een nieuw dashboard binnen Microsoft 365 Compliance helpt je bij het beheren van waarschuwingen
 • Nieuwe voorwaarden en uitzonderingen in de openbare preview verbeteren de predicaat mogelijkheden

Heb je hulp nodig of wil je meer informatie over Microsoft 365 voordelen voor jouw organisatie? We helpen je graag.

Recommended Posts