In Microsoft Teams, Office 365, SharePoint

Nu door de verspreiding van het coronavirus steeds meer mensen worden opgeroepen om thuis te werken, ziet Microsoft het gebruik van Teams hard stijgen. Microsoft heeft de premium functies van Teams nu (tijdelijk) gratis toegankelijk gemaakt. Hoe zorg je in deze periode dat je snel en optimaal aan op afstand kunt samenwerken? Met deze tips gaan alle meetings gewoon door.

1

Houd jouw geplande meetings

Gebruik de vergaderplanner om meetings in te plannen met jouw collega’s. Teams is gesynchroniseerd met jouw agenda in Outlook. Vergeet niet het onderwerp van de meeting toe te voegen, zodat iedereen gelijk weet wat de strekking van het gesprek wordt. Stuur vooraf nog een reminder via de Teams chat en neem de meeting op voor optimale notulen.

2

Check je video functies

Je kunt natuurlijk bellen via Teams, maar dat is niet zo effectief en persoonlijk als videobellen. Dus zet je video aan! Je kunt zelfs de achtergrond van jouw omgeving vervagen (zodat je thuis niet hoeft op te ruimen). Vraag in het begin aan iedereen of je goed te verstaan bent, zo is iedereen gelijk in het gesprek. Kleine tip: bekijk je mute-button zodat je niet per ongeluk op stil staat.

3

Notuleer op verschillende manieren

Je kunt je gesprek opnemen, maar ook op andere manieren de online vergadering notuleren. Gebruik bijvoorbeeld de chat om snelle actiepunten door te geven. Het is moeilijk om nog even na te praten op de gang als je thuiswerkt, dus gebruik ook apps als Planner of Trello voor een handige actielijst. Gebruik je team om bestanden en dashboards te delen met jouw team.

4

Customize jouw digitale werkplek

Pin jouw meest gebruikte (groep)chats, zodat ze altijd direct zichtbaar zijn en je snel kunt schakelen. Verschuif jouw teams in de meest gebruikte hiërarchie. Zo is het georganiseerd, je kunt ook minder gebruikte teams tijdelijk verbergen. Ga naar je instellingen en bekijk hoe jouw meldingen ingesteld staan! Je kunt deze personaliseren, zo krijg je alleen meldingen waarvoor jij het nodig acht. Installeer Teams ook op jouw telefoon, zo ben je altijd bereikbaar!

Of je nu thuis moet werken, of dat het op sommige momenten beter uitkomt, Teams zorgt ervoor dat het mogelijk is. Met Teams werk je sneller samen en ben je door de verschillende apps en technologische mogelijkheden een stuk productiever.

Wil jij op de hoogte blijven van Teams of meer leren over deze handige technologie? Download dan onze whitepaper of vraag een demo aan.

Download onze Teams whitepaper

Label
Nieuwsbrief
Whitepaper
Whitepaper
Recommended Posts
Microsoft Teams