In Microsoft 365, Microsoft Teams, Office 365

Het is duidelijk dat Microsoft Teams in de lift zit, inmiddels gebruiken miljoenen mensen het dagelijks voor hun werk. Microsoft blijft nieuwe technologieën uitrollen en presenteert nu de Teams Together Mode. Dat houdt in dat er AI gebruikt wordt om de gebruikerservaring nog beter te maken. Maar er komen meer updates aan! We leggen je graag uit hoe Teams jouw organisatie en medewerkers binnenkort nog beter kan ondersteunen.

Together Mode en dynamic view

De dynamische weergave van de Teams Together Mode heeft onder meer de mogelijkheid om gedeelde inhoud en specifieke deelnemers naast elkaar weer te geven. Je kunt de weergave van je vergaderscherm eenvoudig aanpassen naar jouw specifieke behoeften. In de video hiernaast kun je zien hoe dat er ongeveer uit kan zien. Visueel lijkt het in jouw video call dan net of je naast elkaar aan de vergadertafel zit.

Vanaf augustus wordt de mogelijkheid om 7×7 mensen tegelijkertijd te zien uitgerold. Ook zijn er tegen die tijd virtuele brainstormruimten, waardoor je als organisator de deelnemers van een vergadering kunt splitsen in verschillende virtuele ruimtes. Zo kunnen medewerkers dieper op het gesprek in gaan zonder de rest van de vergadering te storen.

Wil jij meer weten over Teams voor jouw organisatie?

Download dan nu onze gratis Teams whitepaper

Stuur ons een berichtje via Teams

Handige tools voor vergaderen

 • Videofilters: We werken zelf dagelijks met foto- en videofilters om deze er net wat beter uit te laten zien op bijvoorbeeld social media. In Teams doet de filterfunctie ook snel haar intrede. Zo kun je voordat je een meeting in gaat een filter kiezen waardoor je een beter verlichtingsniveau of mooiere focus van je camera hebt.
 • Live reacties: Het is voor een spreker lastig om van deelnemers van een vergadering te zien wat zij van een vergadering of presentatie vinden. Daarom introduceert Teams binnenkort emoji’s waarmee deelnemers kunnen aangeven wat zij van opmerkingen en beslissingen vinden. Handig!
 • PowerPoint live: Leden kunnen de live reacties ook gebruiken binnen PowerPoint live. Hiermee kan het publiek aangeven wat zij van de presentatie vinden, in de toekomst zal PowerPoint live ook helemaal geïntegreerd worden met Microsoft Teams.
 • Sprekersattributie: Live ondertitels bestaan al een tijdje in Teams, maar binnenkort zullen er ook captions aan sprekers worden toegevoegd, zodat voor iedereen duidelijk is wie er precies aan het woord is. Later dit jaar worden live transcripties automatisch opgeslagen in Teams. Deze zullen als transcriptiebestand vindbaar zijn in het tabblad van de vergadering. Deze zijn vooralsnog alleen in het Engels beschikbaar.
 • Whiteboard: In de whiteboard functie binnen Teams zijn binnenkort snellere laadtijden, betere mogelijkheden voor plaknotities en tekst en de mogelijkheid om objecten te slepen en weer neer te zetten. Na deze update hebben ook de mensen zonder desktop-app toegang tot wat er op het whiteboard gedeeld wordt.
 • Tasks: De nieuwe taken app binnen Teams wordt deze maand nog uitgerold. Het is een combinatie aan weergaven tussen Outlook, Planner en Microsoft To Do. Je kunt taken toevoegen als tabbladen of kanalen en de vertrouwde Planner weergave gebruiken met een nieuwe lijstweergave.
 • Voorgestelde antwoorden: Met de technologie van Artificial Intelligence kun je in Teams korte antwoorden aanklikken die reageren op de context van het voorgaande bericht. Als je een vraag krijgt, kun je dus een kant-en-klaar antwoord aanklikken zonder dat je zelf hoeft te typen.

Wil jij graag Microsoft Teams in je organisatie? Neem contact op!

  Naam (verplicht)

  E-mail (verplicht)

  Onderwerp

  Laat een bericht achter

  Recommended Posts
  Microsoft Tasks