In Microsoft, Office 365, SharePoint

Veel bedrijven maken gebruik van Microsoft Teams. De groei gaat op het moment zo hard dat Teams volgens Microsoft hun snelst groeiende applicatie ooit is. Tijdens het ignite event vorig jaar heeft Microsoft aangegeven Skype for business op de lange termijn te vervangen door Teams. c)solutions gaat ook van Skype over op Teams en zoekt uit hoe je deze applicatie het beste kunt integreren in jouw bedrijfscultuur.

Microsoft Teams is een handig medium om de betrokkenheid en samenwerking van medewerkers te verbeteren. Uit onderzoek blijkt dat bij de meest succesvolle bedrijven ter wereld meer dan zeventig procent van de werknemers volledig betrokken en gemotiveerd is, wat tot 21 procent meer winst kan opleveren. In de praktijk is slechts vijftien procent van alle medewerkers wereldwijd betrokken en gemotiveerd. Er is dus veel ruimte voor verbetering! Steeds meer bedrijven maken gebruik van Office 365, waarbij de toegang tot Microsoft Teams tot de standaard opties behoort. Teams wordt dan ook steeds vaker ingezet om de samenwerking en betrokkenheid te verbeteren. Met het gebruik van SharePoint en Office 365 is het mogelijk om binnen die verschillende gebieden te werken, maar ook om jouw Team te customizen door verschillende apps toe te voegen. Dit maakt Teams een centrale hub voor productiviteit en samenwerking, die afdelingen, generaties en werkstijlen bij elkaar brengt.

 

Voordelen

Het gebruik van Microsoft Teams brengt vele voordelen met zich mee:

  • Effectiever communiceren; krijg je team op één lijn met groepschats, onlinevergaderingen, bellen en webconferenties.
  • Beter samenwerken; werk samen aan bestanden via ingebouwde Office 365-apps, zoals Word, Excel, PowerPoint en SharePoint.
  • Je werkomgeving aanpassen; voeg je favoriete Microsoft-apps en services van derden toe om je bedrijf te laten groeien.
  • Je team beveiligen; beschik over end-to-end-beveiliging, beheer en compliance, allemaal mogelijk gemaakt met Office 365.
  • De structuur van het team is snel aan te passen door de leden, zonder dat hier een IT-afdeling aan te pas komt.

Door een Team aan te maken voor een bepaalde afdeling, is het makkelijk om elkaar op de hoogte te houden van in- en extern nieuws, hulp te vragen en te vergaderen. Ook is er binnen Teams in SharePoint ruimte voor luchtige, minder zakelijke communicatie zoals een grapje of gif. Ook dat helpt om de medewerkers meer betrokken en gemotiveerd te houden. Teams is natuurlijk ook te gebruiken om specifieke processen of projecten op te bouwen. Het is de eenvoudigste en snelste manier om verschillende personen binnen een uniforme omgeving met elkaar te laten samenwerken en verbinden.

Doordat de adoptie zo snel gaat, kan het in de praktijk lastig zijn de Teams overzichtelijk te houden. Dat komt doordat eigenlijk iedereen die met Office 365 en SharePoint werkt een Team kan aanmaken. Zo is het ook een makkelijk systeem om samen te werken zonder per se een it-afdeling nodig te hebben. Het kan ook een keerzijde hebben, dat er te veel overbodige Teams ontstaan die niet allemaal dezelfde handige functie hebben. Probeer te voorkomen dat er te veel Teams ontstaan zonder functie. Zo houdt je het als organisatie veel overzichtelijker.

Van Skype voor Bedrijven naar Microsoft Teams

Het kan zijn dat je nog in Skype werkt of binnenkort ook overgaat naar Teams. Veel bedrijven werken nog in Skype, dus is het dan wel handig om zo snel over te stappen? Geen zorgen, indien een partner nog gebruik van Skype voor Bedrijven en daarmee met jou probeert te chatten, zullen zijn berichten gewoon op jouw Teams chat binnen komen. Ook in het geval dat iemand een Skype voor Bedrijven meeting organiseert via Outlook, kan deze nog gewoon bijgewoond worden via de oude Skype voor Bedrijven client of via de Skype Meetings app. Andersom geldt hetzelfde; wanneer iemand een Teams vergadering organiseren vanuit Outlook, dan kan de diegene ook zonder gebruik van Teams gewoon deelnemen.

Recommended Posts