In Cloud, Microsoft, Office 365

Tegenwoordig is het zeker in het bedrijfsleven belangrijk dat medewerkers op elke locatie bereikbaar zijn en daar ook toegang hebben tot belangrijke documenten. Dat weten we bij c)solutions als geen ander. Microsoft heeft na de laatste update voor de desktopversie nu ook hun OneDrive app vernieuwd. We nemen graag alle nieuwe of verbeterde functies van de OneDrive app met je door.

Vernieuwd design

Vorig jaar is het design van Microsoft Office 365 al op de schop gegaan. Het heeft even geduurd voordat alle functies compleet uitgerold konden worden, maar nu heeft ook de mobiele variant een opfrisbeurt gekregen. De vormgeving is aangepast, waarmee nu het kleurpalet, lettertype en alle iconen ook klaar zijn voor de mobiele gebruikers. De nieuwe header spat meteen van het beeldscherm af, het design voelt prettiger aan en heeft verbeteringen in de opstelling van Outlook en iOS. Ook is Microsoft Search nu beter geïntegreerd waardoor gebruikers veel sneller de juiste documenten kunnen vinden. De ‘Documenten’ lijst heeft ook wat nieuwe design updates gekregen. Zo zijn daar ook het lettertype, het formaat en de kleuren aangepast om de leesbaarheid van jouw documenten te verbeteren. De instellingen tab heeft ook een softer design gekregen waardoor het fijner leest.

File-picking is makkelijker

Met deze design-update heeft Microsoft ook een nieuwe functie voor file-picking geïntroduceerd voor Outlook en iOS. Nu kun je snel en gemakkelijk documenten delen met links vanuit Microsoft 365. Je kunt de documenten ook direct met e-mail via Outlook versturen. In de ‘recente documenten map’ kun je nu ook makkelijker zoeken naar e-mail bijlagen en recente mappen. Deze documenten kunnen nu snel en veilig gedeeld worden met deelbare links die binnen de beveiligde omgeving van jouw bedrijf passen.

OneDrive ‘Recent’ toont nu ook Pdf’s en Scans

Vind nog sneller de documenten die je nodig hebt, nu nog sneller op het web, mobiel en in Office. De ‘recente documenten’ zijn vernieuwd op de iOS- en Android apps, waardoor het een consistentere beleving is als je deze op verschillende stations opent. Scans en pdf-documenten zijn nu standaard zichtbaar aan de bovenkant van de ‘recente documenten’.

Verbeterde annotatie bij Pdf-documenten

Het is nu mobiel nog makkelijker om taken te voltooien, via de annotatie bij pdf-documenten kun je nu sneller dan ooit markeren of notities toevoegen. De geüpdatete omgeving zorgt voor optimale omstandigheden om je documenten snel aan te passen. Pennen, markeerstiften en de gum kunnen nu onderin je scherm gevonden worden. Zo is het systeem fijner gebouwd om mobiel te gebruiken. Ook zijn er aanpassingen gedaan bij de handtekening optie, zo is de tekenruimte groter, is de pen wat fijner en is het makkelijker om handtekeningen op te slaan om later opnieuw te gebruiken. Deze veranderingen zullen naast deze functies in iOS ook snel worden geïmplementeerd in OneDrive voor Android.

Vernieuwde OneDrive instellingen

De gebruiksvriendelijkheid van de OneDrive instellingen zijn verbeterd voor de iOS-versie. De configuraties zijn beter zichtbaar, simpel en toegankelijk. Ook vind je een nieuwe pagina voor ‘Meldingen’. De functie ‘Camera Upload’ is geüpdatet, zo kunnen gebruikers makkelijker controle hebben over aspecten als video’s of hoe de foto’s gegroepeerd worden. Daarnaast is ook een vraagteken toegevoegd om meer informatie te geven over de nieuwe features. Notities zijn nu overzichtelijker en ook makkelijker te maken en bekijken. Met een color picker is het nu nog makkelijker om de kleur van de notities te customizen.

Het beste advies is natuurlijk: kijk zelf wat je van de veranderingen vindt! Download hier de OneDrive app.

Recommended Posts