In Cloud, Office 365

Van fileshare naar Office 365 / Onedrive migreren. Vergeet je gebruikers niet!

Waarom gaan organisaties en bedrijven over van fileshare naar SharePoint en/of Office 365? De voornaamste redenen zijn dat de bestanden beter doorzoekbaar zijn.  Dat er snel en makkelijk samengewerkt kan worden in een document, zowel op een PC, tablet en smartphone en dat documenten eenvoudig en veilig gedeeld kunnen worden.

Net een echte verhuizing!

Op zich hoeft de migratie van je fileshare / netwerkschijven (bijvoorbeeld de H:\ schijf) naar Office 365 niet moeilijk te zijn als je het goed voorbereid.

Vergelijk het met met een verhuizing. Je gooit eerst je oude spullen weg. En wat mee gaat  naar het nieuwe huis wordt ingepakt in dozen en voorzien van een handig label.  In het nieuwe huis staan de dozen in de juiste ruimte en die pakken we daar uit.

In de praktijk zien we dat iedere organisatie anders omgaat met regels en afspraken over het verwijderen van oude bestanden met de kans dat er in de loop der jaren vervuiling is ontstaan en dat maakt de migratie van fileshare naar SharePoint Online of Office 365 onnodig lastig.

De migratie zelf doen we met de juiste gereedschappen. We verhuizen alle bestanden waarbij datums , rechten en eigenschappen behouden blijven. Als je domweg zou gaan kopiëren dan zou bijvoorbeeld alle bestanden de datum van verhuizing krijgen.

Als alle bestanden verhuist zijn naar hun juiste plek en de gebruikers getraind zijn in de nieuwe omgeving kunnen we aan de slag in Office 365.  Maar net zoals bij een normale verhuizing moeten gebruikers wennen aan de nieuwe omgeving.

Microsofft heeft een  handig startpunt  gemaakt – de Onedrive Adoption Resourses site . Moeite van het delen waard dachten wij!

Vanzelfsprekend kan c)solutions je volledig ondersteunen met alle aspecten  rondom het gebruik van Microsoft Office 365. Van planning, migratie, beheer, training tot adoptie.

Liever zelf aan de slag? Dan zijn deze links ook interessant voor je.

Nieuwsgierig hoe wij u kunnen helpen met een migratie naar Office 365?

  Naam (verplicht)

  E-mail (verplicht)

  Onderwerp

  Laat een bericht achter

  Recommended Posts
  c)solutions is Valo Premium Partner