In Microsoft, Microsoft 365, Office 365

Office 365 is je waarschijnlijk inmiddels wel bekend. Je werkt er zelf al jaren mee of je kent de programma’s zoals Excel, Word, PowerPoint en Teams die in het Microsoft cloud-pakket zitten. Maar er is ook Microsoft 365, wat is nu eigenlijk het verschil? Wij zetten voor jou alle feiten op een rijtje. Zo kun je rustig kijken welk softwarepakket het beste aansluit bij jouw organisatie.

In 2020 heeft Microsoft ervoor gekozen om Office 365 een naamsverandering te laten ondergaan. Hierdoor zijn bijna alle Office 365 abonnementsvormen omgedoopt tot Microsoft 365 pakketten. De belangrijkste reden om de naam te veranderen is dat de reeks aan functies en voordelen beter wordt weerspiegeld met de naam Microsoft 365. De abonnementen bevatten alles wat je kent uit Office 365 en het is ontworpen om bedrijven en mensen te helpen meer productief te zijn door het gebruik van innovatieve Office-apps, intelligente cloudservices en de beste beveiliging.

Productiever aan de slag met Microsoft 365

Microsoft 365

Microsoft 365 is de alles-in-één bundel die jou helpt om je medewerkers zo productief mogelijk te laten werken. In de abonnementsvormen van Microsoft 365 vind je alle mogelijke applicaties uit het bekende Office 365 pakket. Maar naast de cloudopslag en applicaties zitten er in deze pakketten ook geavanceerde beveiligingsopties om jouw bedrijf te beveiligen. Het grootste verschil tussen Microsoft 365 en Office 365 zit in de Windows licentie en de extra beveiligingsopties in de Enterprise Mobility en Security suite (EMS). Maar ook IT-beheer en de apps van het Power Platform zijn inbegrepen. Zo kom je met Microsoft steeds een stap verder richting de automatisering van jouw bedrijf. De mate van beveiliging en beheer verschillen per Microsoft 365 abonnement.

Momenteel zijn er drie verschillende Microsoft 365 abonnementsopties waarmee je op een veilige manier creatief kunt samenwerken:

 • Voor bedrijven
  Dit is een geïntegreerde oplossing die de beste productiviteit van Office 365 combineert met geavanceerde beveiligings- en apparaatbeheermogelijkheden om je bedrijf te helpen beschermen.
 • Voor enterprise
  Microsoft 365 brengt Office 365, Windows 10 en Enterprise Mobility + Security samen. Het levert een complete, intelligente oplossing om werknemers in staat te stellen creatief te zijn en veilig samen te werken.
 • Voor het onderwijs
  Inspireert docenten om creativiteit te bevorderen, teamwork aan te moedigen en een eenvoudige en veilige ervaring te bieden met een enkelvoudige, betaalbare oplossing speciaal ontwikkeld voor het onderwijs.

Office 365

Office 365 is een geïntegreerd cloud-platform dat Microsoft-applicaties online (en ook lokaal geïnstalleerd) aanbiedt via maandelijkse of jaarlijkse abonnementsvormen. Deze applicaties worden gebruikt om de bedrijfsproductiviteit te verhogen. Office 365 is de cloud-based suite van onder meer deze Microsoft applicaties:

 • Word, Excel, PowerPoint, OneNote
 • Teams
 • Outlook
 • SharePoint
 • OneDrive
 • Yammer
 • Lists
 • Power BI
 • Power Automate
 • Power Apps

Verder zijn de abonnementsvormen met de benaming Office 365 alleen nog te vinden voor drie enterprise modules. Dit zijn Office 365 pakketten E1, E3 en E5.

Microsoft is daarnaast bezig met de transitie van alle bestaande (behalve E1, E3 en E5) Office 365 pakketten. Deze worden automatisch omgezet en zullen binnenkort bij de meeste abonnementen een andere naam krijgen met de titel Microsoft 365. In de komende tijd wordt je eerder aangeschafte Office 365-abonnement vanzelf overgezet naar Microsoft 365 in je beheerdersportaal en maandelijkse factureringsoverzichten. Daarvoor hoef je als klant niets te doen.

Wil jij meer weten over de verschillende abonnementen?

Twijfel je tussen de verschillende Microsoft 365 of Office 365 pakketten? We adviseren je graag door met onze jarenlange kennis mee te kijken naar je bedrijfscultuur. Onze consultants geven je deskundig advies over de overstap naar Office 365 of Microsoft 365.

Recommended Posts
Microsoft Lists