In SharePoint

Microsoft stopt ieder jaar de ondersteuning van een paar producten om alle software zo innovatief mogelijk te houden. In 2023 stopt de ondersteuning voor onder meer SharePoint 2013. Maar wat betekent dat nu eigenlijk voor de bedrijven die nog met SharePoint 2013 of een eerdere versie werken?

Vanaf april 2023 worden de SharePoint Server 2013 varianten niet meer verder ontwikkeld en onderhouden. Dat houdt in dat er geen nieuwe beveiligingsupdates, niet-beveiligingsupdates, gratis of betaalde ondersteuningsopties of online technische inhoudsupdates meer zijn na 11 april 2023. Deze datum valt samen met de stop van de ondersteuning van Office 2013 en Exchange Server 2013. Microsoft hanteert zo’n tien jaar voor hun producten waarna het voor alle gebruikers echt tijd wordt voor verandering. Gelukkig zijn er mooie nieuwere alternatieven met veel voordelen en mogelijkheden.

Overstappen naar SharePoint Online

Gebruik jij nog SharePoint Server 2013 of een andere verouderde versie en wil je graag over op de nieuwste versie? Wij helpen je met de migratie, implementatie en adoptie van SharePoint Online. Neem snel contact op voor meer informatie of vraag een demo aan.

sharepoint

SharePoint Online

Een groot voordeel van SharePoint Online is dat jouw documenten beheerd worden in de cloud. Dat betekent onder meer dat je geen serverpark meer nodig met extra licenties. Met SharePoint als document managent systeem (DMS) beheer jij al jouw belangrijke documenten veilig in de cloud.

Door de integratie met alle Office 365 apps is het ook mogelijk om met Microsoft Teams aan de slag te gaan. Je werkt samen met een team aan de documenten die je met bijvoorbeeld Microsoft Word en Excel maakt. De onderlinge communicatie en samenwerking kan daardoor sterk verbeteren. Daarnaast scheelt werken in de cloud een hoop e-mailverkeer, waardoor je centraal en live aan dezelfde documenten kunt samenwerken.

Wat ook erg belangrijk is aan werken in de cloud, is dat het een continu verbeterend platform is waarbij je altijd verzekerd bent van de laatste updates. Geen trage systemen meer op de server, maar altijd voorzien van de laatste versies met werken in de cloud. En dat in een goed beveiligde omgeving. Door de beveiliging die Microsoft bij hun producten aanbiedt zijn jouw documenten altijd veilig en voldoet alles aan de nieuwe AVG (GDPR).

SharePoint 2019

Als jouw bedrijf nog niet klaar is voor de cloud, biedt SharePoint 2019 een goed alternatief waarmee je on-premise kunt blijven werken. SharePoint 2019 biedt bijna alle moderne functionaliteiten als SharePoint Online en wordt ook blijvend ondersteund door Microsoft. Hierdoor ben je dus verzekerd van updates en beveiliging rondom jouw documenten binnen SharePoint.

We onderzoeken graag samen met jou de mogelijkheden voor de overstap naar werken in de cloud. Ben jij nog niet overtuigd of wil je graag zien hoe een online SharePoint landschap er voor jouw bedrijf uit komt te zien? Neem dan contact op, dan verzorgen wij een gepersonaliseerde demo.

Meer weten over de moderne varianten van SharePoint? Neem contact op!

  Naam (verplicht)

  E-mail (verplicht)

  Onderwerp

  Laat een bericht achter

  Recommended Posts
  Microsoft Teams