In SharePoint
csolutions-sharepoint

c)solutions heeft voor Claresco een kwaliteitsmanagementsysteem ontwikkeld met SharePoint. Het systeem is ontworpen conform de ISO 9001 norm. Dit betekent dat er in het kwaliteitssysteem ruimte is voor de registratie van bedrijfsprocessen, een analyse van de context van de onderneming, functieprofielen, risico’s, een organogram en andere zaken waar de ISO 9001 norm om vraagt.

Registratie van afwijkingen
Een belangrijk onderdeel van de ISO 9001 norm is de registratie van afwijkingen en een plan-do-check-act cyclus voor deze bevindingen. Dit gedeelte is binnen Claresco gerealiseerd met de module Idea Management van Valo. Idea Management biedt niet alleen de mogelijkheden om ideeën te registreren, maar gebruikt hierbij ook gamification. Door te kunnen stemmen op goede suggesties wordt het gehele personeelsbestand geactiveerd om mee te denken met de organisatie. Dit zorgt voor een transparante werksfeer waarbij mensen beter kunnen samenwerken.

Effectief middel
Inmiddels heeft Claresco het ISO 9001 certificaat behaald. Het betreft hier een Multisite certificering, wat betekent dat het certificaat geldt voor alle 5 dochterondernemingen van Claresco Groep. Het op SharePoint Online ontwikkelde kwaliteitssysteem werd door de externe auditor positief beoordeeld: “Sharepoint is een effectief middel om het kwaliteitsmanagementsysteem binnen de organisatie in te bedden.” Eén van de redenen waarom SharePoint zo’n effectief middel is, is omdat SharePoint ruime ondersteuning biedt aan versiebeheer en autorisatieschema’s. Vanuit deze stabiele basis kunt u zich volledig richten op enkel de gewenste functionaliteit van het kwaliteitssysteem.

Ook iets voor u?
Ook behoefte aan een kwaliteitssysteem? Bekijk onze productpagina of neem contact met ons op!

Recommended Posts