stichting-NOB_mijn-school_01a – kopie

Een nieuw social intranet met SharePoint in Azure

Buiten onze landsgrenzen, van Sofia tot Singapore en van Santiago tot Surrey, krijgen duizenden Nederlandse en Vlaamse kinderen les in hun moedertaal. Dit schooljaar gaat het om ruim 14.000 leerlingen. Dat zijn kinderen die vaak weer terugkomen naar Nederland of Vlaanderen – ruim een derde al binnen 5 jaar – en zo probleemloos mogelijk willen instromen in het onderwijs. Voor die optimale aansluiting zorgt een wereldwijd netwerk van bijna 200 scholen in 115 landen. Met Stichting Nederlands Onderwijs in het Buitenland (NOB) als spil. Dat doen we in opdracht van het Ministerie van OCW, met plezier en enthousiasme, en al 37 jaar.

Oude situatie: Een statisch, gedateerd intranet

Medewerkers konden niet makkelijk met elkaar samenwerken door de vele obstakels die het oude intranet had. De informatievoorziening was gedateerd en niet iedereen had toegang tot alle specifieke onderdelen.

De realisatie van het nieuwe Mijn School portaal kende verschillende doelen:

 • Leraren, directeuren en bestuursleden van Nederlandse scholen in het buitenland moeten alle informatie van Stichting NOB die voor hen relevant is, op één centrale en laagdrempelige plek terug kunnen vinden.
 • Bezoekers snel en eenvoudig de minimaal benodigde informatie kunnen laten vinden, zonder te verdwalen. Informatie moet kort krachtig, met zo min mogelijk dubbelingen, goed gestructureerd en uitstekend doorzoekbaar worden aangeboden. Daarbij moet de bediening intuïtief en laagdrempelig zijn.
 • Het portaal sluit aan op de identiteit en huisstijl van Stichting NOB. Tevens moet het voor bezoekers duidelijk zijn dat dit zowel een communicatiekanaal is tussen Stichting NOB en de scholen als tussen scholen onderling.
 • Het portaal nodigt uit tot verdere interactie met medewerkers van Stichting NOB (bijvoorbeeld online vragen stellen, eenvoudig verbinding leggen, rechtstreeks bellen/ mailen/ skypen met individuele medewerkers van Stichting NOB).
 • Stichting NOB moet aanzienlijk minder tijd kwijt zijn aan het plaatsen van vacatures, doordat scholen dit zelf gaan doen.
 • Documenten moeten vanuit intranet direct gepubliceerd kunnen worden naar het Mijn School portaal, zodat iedereen altijd de laatste versie voor zich heeft.
 • Het platform waarop Mijn School draait moet toekomstvast zijn en na een upgrade weer minimaal 3 tot 4 jaar houdbaar zijn.

Nieuwe situatie: Een social intranet op basis van SharePoint in Azure

Met het vernieuwde ‘Mijn School’ portaal is het mogelijk om alle informatie van Stichting NOB op één centrale plek terug te kunnen vinden. Door middel van SharePoint en de geïndexeerde zoektermen is het makkelijk om de benodigde informatie direct te gebruiken. De portaal van Stichting NOB nodigt uit tot meer interactie tussen de medewerkers. Doordat zij wereldwijd samen moeten werken is het nu makkelijker om online vragen te stellen, verbinding te leggen, te mailen, bellen of skypen. Door de koppeling met Office 365 en SharePoint is het mogelijk om in één oogopslag documenten te delen waardoor iedereen altijd in de laatste versie terecht komt.

De klant aan het woord

“’Mijn School’ is nu makkelijker toegankelijk en biedt voortaan alle nieuws, adviezen en verdiepingsinformatie die de gebruiker nodig heeft in zijn of haar werk op school. Bovendien is informatie nu beter ingedeeld en kan de gebruiker via Mijn School makkelijker informatie en tip uitwisselen met anderen.”

Meer weten over SharePoint?

Meer weten over onze SharePoint oplossingen? Of nog niet helemaal zeker of SharePoint geschikt is voor jouw organisatie? Wij vertellen je graag meer. Neem contact op!

  Naam (verplicht)

  E-mail (verplicht)

  Onderwerp

  Laat een bericht achter

  Related Projects
  social intranet zorg