In Cloud, Microsoft, Office 365, SharePoint

Voor de derde keer op rij is Microsoft erkend als leider in het Gartner Magic Quadrant onderzoek voor ‘Content Services Platforms’. Ze laten de concurrenten ver achter zich en zijn op uitvoeringsvermogen en visie de hoogst aangeschreven software. Maar ook op het gebied van ‘Enterprise Information Archiving’ hoort Microsoft bij de top.

Op dit moment gebruiken meer dan 400.000 organisaties SharePoint binnen een Microsoft 365 omgeving. Met meer dan 100 miljoen actieve commerciële gebruikers wenden klanten zich tot SharePoint voor hun grootste projecten. SharePoint is de schakel tussen content samenwerking, intranetten, werknemersbetrokkenheid en dat allemaal binnen de goed beveiligde omgeving van Microsoft 365 (met o.a. Office 365, Teams en OneDrive).

Magic Quadrants (1)

Onderzoek Gartner

Gartner: “Leiders hebben de hoogste gecombineerde maatstaven van vermogen om uit te voeren en volledigheid van visie. Ze hebben de meest uitgebreide en schaalbare producten. Qua visie worden ze beschouwd als koplopers, met goed onderbouwde plannen voor gebruiksgemak, productbreedte en hoe schaalbaarheid kan worden aangepakt. ” Om de titel te ontvangen zijn er wel essentiële kenmerken waar je als content service platform aan moet voldoen. Daarom hanteert Gartner de volgende kenmerken om op te beoordelen.
 • Cloudschaal
 • Bescherming
 • Snelle tijd-tot-waarde
 • Gebruikersgerichtheid
 • Intelligentie
Gartner interviewt de klanten van Microsoft elk jaar als onderdeel van hun onderzoek. Dus omdat de klanten zo positief zijn stellen zij Microsoft in staat deze titel te ontvangen en relevante feedback te geven om te blijven innoveren en groeien. Hierdoor heeft Microsoft naar eigen zeggen ook de inspiratie gehad om hun software te verbeteren.

Innovatie

Op Microsoft Ignite werd al duidelijk dat Microsoft ook binnen de ‘Content Services Platforms’ met brede innovaties bezig was. Zo werd ook Project Cortex gelanceerd. Project Cortex gebruikt in het kort Artifical Intelligence en inhoud om inzichten en expertise te leveren uit uw dagelijks gebruikte apps. Daarmee proberen zij die collectieve kennis te benutten en mensen en teams in staat te stellen om sneller te leren en innoveren.

Ook zegt Microsoft op gebied van ‘Enterprise Information Archiving’ te blijven investeren in oplossingen die zijn geïntegreerd in Office 365 en gericht op informatiebeheer en informatiebeveiliging. Hier zijn op Ignite ook updates aan gewijd door onder meer de compliance-portfolio te verbeteren. Wij zijn alvast benieuwd naar de uitrol van alle innovaties en de plannen voor Microsoft Ignite 2020.

Meer over Gartner

Onderzoeks- en adviesbedrijf Gartner is opgericht in 1979 en is een toonaangevende organisatie. Samen met klanten voeden zij de toekomst van het bedrijfsleven zodat zij zich door onderzoek kunnen blijven verbeteren. Wil je meer informatie over de inhoud van het rapport van Gartner? Lees dan via onderstaande links verder.

Meer weten over de mogelijkheden van SharePoint, Teams of Office 365? Neem contact op!

  Naam (verplicht)

  E-mail (verplicht)

  Onderwerp

  Laat een bericht achter

  Recommended Posts