In Algemeen

We nemen je graag eens mee in wat onze Microsoft 365 consultants precies voor onze klanten doen. Zij zorgen er namelijk grotendeels voor dat onze klanten met een digitale werkomgeving aan de slag kunnen gaan. Daardoor is het vaak ook mogelijk om op iedere gewenste plek bij alle bestanden in de cloud te kunnen en daardoor op een betere manier ook vanuit huis te werken. We geven je graag een kijkje in onze keuken: collega Arjan vertelt je over zijn ervaringen.

Wat doe je precies als consultant?

Als consultant heb je een brede functie, je bent vooral eindverantwoordelijk voor het adviseren en ondersteunen van onze klanten en dat kan op veel verschillende manieren. Bij c)solutions hebben we veel verschillende soorten klanten. Denk aan een internationale organisatie van duizenden mensen waar we een SharePoint DMS implementeren tot een passend social intranet maken bij een kleiner bedrijf met 20 man.

“Mijn functie als Microsoft 365/ SharePoint consultant is erg breed. De ene keer ben ik bijvoorbeeld met presales bezig. Dan ga ik bij een klant langs om te inventariseren wat het probleem is en te bespreken wat c)solutions voor deze klant kan betekenen. De andere keer weet ik van tevoren waar een klant naar op zoek is, waardoor ik met een gericht plan contact kan opnemen. Maar heel vaak ben ik ook zelf bezig om dingen voor klanten te ontwikkelen. Denk bijvoorbeeld aan een automatiseringsflow in Power Automate of verbeteringen aan een digitale werkomgeving zoals Valo of Microsoft Teams. Daarnaast geef ik zelf ook trainingen en workshops aan klanten over het in gebruik nemen van de door ons gebouwde applicaties. Dus het is heel erg divers en mijn werk kan per dag heel anders zijn!”

Onze consultants geven ook steeds vaker online trainingen of voeren hun gesprekken met klanten via Microsoft Teams. Het flexibele werken is daardoor wel iets veranderd voor onze consultants, omdat ze minder hoeven te reizen om met klanten te overleggen. Hierdoor is het werk nog iets flexibeler geworden. Daarnaast werken we bij c)solutions natuurlijk zelf in een compleet digitale werkomgeving waardoor we op ieder moment op elke gewenste plek kunnen werken. Hierdoor kun je je uren een stuk flexibeler indelen!

Op je plek bij c)solutions

Ben jij ook geboren om klanten te helpen bij uiteenlopende vraagstukken om hun werkplek te digitaliseren? Dan zoeken we jou! Je kunt direct aan de slag als Office 365/SharePoint consultant!

Werken bij c)solutions

Het leukste aan zijn werk vindt Arjan dat hij bij heel diverse bedrijven binnen komt waar je anders nooit binnen zou komen. De ene dag werkt hij voor een project bij een productiebedrijf dat machines voor banden maakt en de andere dag werkt hij op locatie bij een gemeente. Maar het komt ook voor dat onze consultants de ene ochtend bij klanten als een bibliotheek werken en ’s middags langsgaan bij een museum om daar de digitale werkomgeving een upgrade te geven. “Dat is super leuk en divers, dan kom je binnen bij een klant waarbij je dan mee kunt denken om hun problemen op te lossen en daarbij hun digitale processen te verbeteren.”

Als c)solutions denken we graag mee over echt passende oplossingen bij onze klanten. Met alle standaardoplossingen van Microsoft kun je namelijk echt heel veel kwalitatieve tools bouwen. Denk ook bijvoorbeeld aan Power Automate wat een standaardoplossing is, maar waar je bijna je hele bedrijf mee kunt automatiseren. Er is natuurlijk ook nog meer kennis in huis bij onze collega’s die misschien buiten de lijntjes van alle Microsoft tools zitten, die kennis kunnen we ook extra inzetten.

“Wat ik fijn vind aan onze werkwijze bij c)solutions is dat we problemen pragmatisch aanvliegen en deze stap voor stap oplossen. Vaak willen klanten met iets kleins beginnen om te zien of alles naar behoren werkt om daarna verder te gaan met grotere stappen in de digitalisering van hun bedrijf. Dat is wat wij doen, we beginnen met de belangrijkste stappen waardoor we in latere fases de kleinere elementen verder kunnen oppakken.”

Claresco Groep

“Omdat we als bedrijf nog niet zo heel groot zijn, hebben we wel de vrijheid om ons expertise in te zetten. We kunnen als consultants ook goed meedenken in welke richting we als bedrijf willen opgaan. We proberen bij klanten ook vaak een multidisciplinair team te sturen. Als functioneel consultant ben ik dan degene die het meeste contact met de klanten heeft waarbij ik veel luister naar de wensen en waar mogelijk ook al onderdelen van een digitale werkplek voor de klant maak. Vaak komt er ook een klein stukje maatwerk bij kijken, waardoor ik nauw samen werk met onze ontwikkelaars.”

“Als je bij c)solutions aan de slag gaat heb je veel meer collega’s dan je in eerste instantie denkt. Wij zijn onderdeel van een groter ICT-bedrijf: Claresco Groep. Ik heb bijvoorbeeld zelf veel contact met het Business Intelligence bedrijf dat wij als partner hebben. Ik ervaar het zelf niet echt als losse bedrijven, maar dat komt misschien ook door wat je functie precies is. Ik heb het gevoel dat het één bedrijf is en merk dat dan vooral tijdens de bedrijfsuitjes, leuk zo’n grote club aan collega’s!

0 +
bonuscollega's

We zoeken ook altijd andere collega’s!

Functioneel Consultant

Als Office 365/SharePoint consultant ben je verantwoordelijk van het ontwerp tot aan de nazorg bij onze opdrachtgevers. Je bent voor de klant een adviseur en vertaalt het technische van de Microsoft solutions naar het functionele.

SharePoint Developer

Als SharePoint developer ben je onderdeel van een team enthousiaste en ervaren Microsoft professionals. Samen met collega ontwikkelaars houd jij je bezig met het bouwen en ontwikkelen van SharePoint portals en websites.

SENIOR SOFTWARE ONTWIKKELAAR

Ben jij een enthousiaste senior software ontwikkelaar? Als Microsoft.NET ontwikkelaar draag je bij aan de ontwikkeling van hoogwaardige software binnen verschillende interessante projecten bij toonaangevende opdrachtgevers binnen Nederland.

Recent Posts
csolutions iso 27001