In Algemeen, Microsoft

Microsoft Bookings is een online- en mobiele app voor bedrijven die klanten services bieden op afspraakbasis. Denk hierbij aan kleinere bedrijven als kappers, tandartsen, financiële dienstverleners en adviseurs. Met deze applicatie is het handig om afspraken door klanten zelf in te laten plannen, zonder dat het conflicteert met de afspraken die al gemaakt zijn. Benieuwd naar de mogelijkheden voor jouw bedrijf?

Laat jouw klanten afspraken maken met Microsoft Bookings

Microsoft Bookings heeft drie hoofdonderdelen:
  • De reserveringspagina waar jouw klanten afspraken kunnen inplannen met de medewerker die de service biedt. Je kunt deze pagina op je website inladen, maar bijvoorbeeld ook weergeven op Facebook, waar jouw klanten de afspraken zelf kunnen maken.
  • Een groep met bedrijfsgerichte pagina’s op het web waar eigenaars van bedrijven klantvoorkeuren kunnen vastleggen, personeelslijsten en -schema’s kunnen beheren, services en prijzen kunnen definiëren, kantooruren kunnen instellen en aan kunnen passen hoe de services en het personeel worden ingepland.
  • Een mobiele bedrijfsgerichte app waar je alle reserveringen van je bedrijf kunt inzien met bijvoorbeeld klantenlijsten en contactgegevens. Je kunt hier ook handmatige reserveringen in maken.

Laat jouw afspraken of online vergaderingen nu makkelijk inplannen door klanten met Microsoft Bookings.

Zo werkt Microsoft Bookings

Zoals voor alle Microsoft 365-apps geldt, is Microsoft Bookings een tegel in het startprogramma voor apps. Klik op de tegel om de app te starten of selecteer het startprogramma voor apps en selecteer vervolgens Bookings (of Boekingen). De eerste keer dat je de app opent, zie je de startpagina, met een navigatiebalk links en drie prominente tegels die jou helpen bij het instellen. In de startpagina worden overigens ook nieuwe functies geïntroduceerd.

De afbeelding hiernaast legt uit wat elke knop betekent. Zo bouw je in enkele uren jouw boekingssysteem voor je bedrijf. Handig voor online afspraken en het scheelt een hoop tijd aan mails en telefoontjes. Ben jij al klaar voor Microsoft Bookings? Ga snel aan de slag.

Bookings

Wil jij zelf met Bookings beginnen maar heb je hulp nodig? Plan een afspraak, we helpen je graag.

Recent Posts
Microsoft 365