De archiefwet en de AVG: wat kan Microsoft tooling betekenen?

Er zijn allerlei wetten en richtlijnen waar je aan moet voldoen. De AVG natuurlijk, maar ook de nieuwe archiefwet die steeds dichterbij komt en de cybersecurity-richtlijn NIS2 waar we steeds meer over horen. Regelmatig krijgen wij vragen over deze onderwerpen. Welke data moet bijvoorbeeld precies bewaard blijven? En wie is er verantwoordelijk als er onverhoopt een datalek plaatsvindt? Daarom organiseren we op 10 oktober een round table.

Het wordt een interactieve ochtend waar je de ruimte krijgt om het gesprek aan te gaan met andere gemeentes. Hoe pakken zij dit aan en wat kunnen jullie van elkaar leren? We bespreken hoe Microsoft tooling kan helpen om te voldoen aan de AVG en de archiefwet. Ook gaan we in op dataretentie en data governance. Natuurlijk zijn er kenners op het gebied van de AVG, ICT-recht en Microsoft 365 aanwezig om al je vragen te beantwoorden.

Datum, tijd en locatie

Wanneer? 10 oktober van 9:00 tot 13:00 uur (incl. lunch)
Waar? Op ons kantoor in Bunnik

Het programma

Tijdens de round table worden er verschillende presentaties gegeven. Na iedere presentatie is er tijd om het gesprek over het behandelde onderwerp aan te gaan met de andere deelnemers en vragen te stellen aan de experts.

09:00 tot 10:00 uur: Marc van Broekhoven, jurist privacyrecht en ICT-recht
Hij geeft een presentatie over de NIS2 richtlijn. Ook gaat hij in op aspecten van databeveiliging en het maken van afspraken met ketenpartners.

10:00 tot 11:00 uur: gemeente Katwijk
Katwijk is bezig met de overgang naar de cloud en het herstructureren van data om te voldoen aan de WOO en de archiefwet. Tijdens deze presentatie vertelt de gemeente over dit traject en de uitdagingen.

11:00 tot 12:00 uur: Renier Eggink, Microsoft 365 consultant
Presentatie over de mogelijkheden die Microsoft biedt om te voldoen aan de archiefwet. Met speciale aandacht voor Microsoft Purview.

Lunch tot 13:00 uur.

Voornaam*
Achternaam
Email*
Functie
Bedrijf*
Telefoonnummer
Label
Nieuwsbrief
Seminar
Branche

SharePoint

Stabiliteit, veiligheid en flexibiliteit: met SharePoint kies je voor een betrouwbare basis. Als gecertificeerd Microsoft Gold Partner helpen wij je met al je vraagstukken op het gebied van SharePoint.

Teams

Wil je effectiever samenwerken? Met Microsoft Teams wordt sneller en beter communiceren een stuk makkelijker. We helpen je graag met de implementatie en adoptie!

Azure

Microsoft Azure is set cloudservices die allerlei zakelijke uitdagingen. ondersteunt. Denk aan het veilig hosten van bestaande toepassingen of on-premises toepassingen te verbeteren. Meer weten?