In Algemeen, Office 365, SharePoint
microsoft-sway

Tijdens de Microsoft Ignite maakte Microsoft een eind aan de bètaversie van zijn presentatie-app Sway. Hiermee is de app Sway officieel toegevoegd aan de functies van Office 365 en SharePoint Online.   

Interactieve PowerPoints

Sway is een combinatie tussen PowerPoint en Prezi en maakt het mogelijk om zonder kennis van code, websites of andere geavanceerde technieken fraaie en interactieve  presentaties te maken. De interface is ontwikkeld voor gebruiksgemak en het mooie is dat de app zelf een hele presentatie kan maken, zonder dat je hiervoor lang achter je tablet, laptop of pc hoeft te zitten.

Koppeling met OneDrive

Alle media en teksten die je in de presentatie wilt verwerken kun je binnen  de app selecteren. Zo kun je onder meer video’s van YouTube laten halen, foto’s van Facebook selecteren en teksten uit je OneDrive-account importeren. Vanuit Sway hoef je alleen op het icoontje van het betreffende sociale platform te klikken en je kunt een zoekopdracht uitvoeren om beeldmateriaal te verzamelen. Schakelen tussen de app en verschillende platforms is dus niet nodig.

Nieuwe mogelijkheden

Microsoft ziet onder andere mogelijkheden voor bijvoorbeeld interactieve handleidingen, nieuwsbrieven en project- of visieplannen bij bedrijven, maar ook voor samenvattingen, projectverslagen of portfolio’s in het onderwijs. Sway is nu beschikbaar in de zogenaamde ‘First Release’ voor zakelijke Office 365-abonnementen.

Live demo

Meer weten over Sway? Tijdens onze Microsoft Ignite Afterparty op 20 mei a.s. geven we een sneak preview over de mogelijkheden van deze app. Maar ook met de nieuwe versie van SharePoint, Office 365 (NextGen Portals Video, Delve en Infopedia) (Office Groups), Azure, Skype for Business en Yammer komen aan bod. Best practices, innovaties en trends staan deze middag centraal. Deelname aan deze kennissessie is geheel vrijblijvend en kosteloos.

  Nieuwsgierig naar de mogelijkheden? Een vraag? Of vastgelopen in eigen denken? Geen paniek! Neem contact op met c)solutions:

  Naam (verplicht)

  E-mail (verplicht)

  Onderwerp

  Laat een bericht achter

  Recent Posts