In Cloud, Microsoft, Microsoft 365, Microsoft Teams, Microsoft Viva, Yammer

Deze week was het weer tijd voor Microsoft Inspire, een partnerevent dat jaarlijks plaatsvindt. Het was wederom een online event, gehost vanuit Las Vegas. Samen met andere Microsoft-partners waren wij aanwezig bij Microsoft Nederland om online de keynote te bekijken. CEO van Microsoft, Satya Nadella, opende hiermee het evenement. Hij kondigde niet alleen nieuwe oplossingen en functionaliteiten aan, hij ging ook dieper in op digitale ontwikkelingen en duurzaamheid. The other crisis we are facing today, zoals hij het benoemt. Je kijkt de volledige keynote hier terug.

In deze blog nemen we je mee in de belangrijkste aankondigingen van Inspire 2022.

Nieuw: Viva Engage

Wij hebben het vaker over interne communicatie en hoe je deze kunt verbeteren met Microsoft-toepassingen. In die lijn is Viva Engage erg interessant. Dit wordt een social platform waar je als zakelijke gebruiker kunt netwerken met gebruikers binnen Teams. Op je storyline – die veel wegheeft van de Facebook-tijdlijn – kun je berichten delen, posts liken en stories maken.

Engage zal voor een deel Yammer vervangen.

Microsoft Viva Engage

Nieuwe presentatiemogelijkheden in Teams

Teams is en blijft natuurlijk een paradepaardje van Microsoft dat continu in ontwikkeling is. Zo zijn er ook op Inspire weer nieuwe mogelijkheden aangekondigd. Binnenkort is het bijvoorbeeld mogelijk om met Excel Live tijdens een vergadering realtime samen te werken in een Excel-spreadsheet.

Ook een mooie toevoeging: je kunt nu tegelijk aantekeningen maken op het gedeelde scherm met Microsoft Whiteboard. Benieuwd? Bekijk de video hiernaast.

Binnenkort beschikbaar: Shared-kanalen

Ze waren al in preview te gebruiken, maar binnenkort zijn ze voor iedereen beschikbaar: shared-kanalen. Deze functie maakt het makkelijker om samen te werken met externen. Denk aan gesprekken voeren, vergaderingen plannen en bestanden delen. Je hoeft hiervoor niet meer van tenant te wisselen en blijft dus in je eigen Teams-omgeving.

Teams vergaderen

Hybride vergaderen 2.0

Terwijl jij thuis aan het werk bent, zitten er waarschijnlijk meerdere collega’s op kantoor. Dan kunnen vergaderingen nog wel eens een bottleneck zijn. Daarom heeft Microsoft in samenwerking met partners zoals Jabra en Logitech intelligente camera’s ontwikkeld die gebruikmaken van AI-mogelijkheden. Wanneer je met meerdere collega’s in een ruimte zit, worden er voor collega’s die remote werken aparte streams geproduceerd. Meer uitleg vind je in de video.

Heb jij hulp nodig met de implementatie van Microsoft-technologie?

Wij helpen en adviseren je graag. Vul hiernaast het contactformulier in en we nemen contact met je op.

Recent Posts
Samenwerken op kantoorCollabDays evenement