In Geen categorie

Een nieuwe stap in de beveiliging van Windows: inloggen met biometrische gegevens. Gebruikers van Windows 10, de nieuwe versie van Windows die deze zomer gelanceerd wordt, loggen voortaan in met hun vingers, ogen en gezicht.

“Jij, en alleen jij, in combinatie met je apparaat, bent de sleutel tot je Windows-ervaring, apps, data, en zelfs websites en diensten. Niet een verzameling letters en nummer die je makkelijk vergeet, die gehackt kunnen worden, of opgeschreven en op een prikbord gehangen” aldus Joe Belfiore, Microsofts Vice President of Operating Systems. Momenteel dienen Windows-gebruikers in te loggen via een wachtwoord, maar volgens Microsoft is de kans te groot dat hackers het wachtwoord weten te kraken.

Windows Hello

Windows Hello biedt gebruikers de mogelijkheid om in te loggen via het scannen van hun vingerafdruk, iris of gezicht. Deze gegevens worden lokaal opgeslagen en niet op de servers van Microsoft.

“We begrijpen de noodzaak van het beschermen van je biometrische data. Daarom wordt je ‘biometrische handtekening’ lokaal opgeslagen, en met niemand gedeeld, behalve met jezelf” zegt Belfiore.

Volgens Microsoft zullen alleen apparaten met een Intel Realsense 3D camera geschikt zijn voor het inloggen via de iris of het gezicht. Aangezien lang niet alle computers en laptops de beschikking hebben over een 3D camera blijft het voor gebruikers mogelijk om in te loggen via de traditionele manier.

  Nieuwsgierig naar de mogelijkheden? Een vraag? Of vastgelopen in eigen denken? Geen paniek! Neem contact op met c)solutions:

  Naam (verplicht)

  E-mail (verplicht)

  Onderwerp

  Laat een bericht achter

  Recent Posts