In Geen categorie, Microsoft, Microsoft 365, Microsoft Teams, Microsoft Viva

Het grootste Microsoft-evenement van het jaar is weer gepasseerd: Microsoft Ignite. Microsoft Ignite is een jaarlijkse conferentie voor ontwikkelaars en IT-professionals georganiseerd door Microsoft. Dit jaar vond het plaats in Seattle gedurende drie dagen. Kon jij er helaas niet bij zijn? Geen zorgen! Wij praten je graag bij over de nieuwe mogelijkheden van Microsoft.

Slimmer vergaderen met Teams Premium

We trappen af met… Teams Premium. Een van de nieuwe toevoegingen voor Microsoft Teams is ‘Teams Premium’. Met deze nieuwe versie wordt een vergadering persoonlijker, intelligenter en veiliger.

Een onderdeel hiervan is dat gebruikers toegang kunnen krijgen tot meerdere artificial intelligence (AI) functies. Een van die functies is ‘Intelligent Recap’. Je kunt dit ook wel vergelijken met een digitale assistent voor een meeting. De assistent noteert het onderwerp van een gesprek en genereert een overzicht van de taken die na een meeting uitgevoerd moeten worden.

Er zijn ook nieuwe functies op komst voor Teams-webinars. Zo ondersteunt Teams Premium wachtlijsten voor registraties, handmatige goedkeuringen en geautomatiseerde herinneringsmails. Hosts en presentatoren kunnen ook samenkomen in een virtuele green room.

Teams Premium

Op het gebied van beveiliging kunnen vertrouwelijke vergaderingen voorzien worden van vergaderbescherming. Ook kunnen organisatoren de inhoud van een watermerk voorzien om lekken te voorkomen en te beperken welke gebruikers de vergadering kunnen opnemen.

Power Platform

Power Platform: nog minder codes

Managed Environments is een nieuwe functie binnen Power Platform. Hiermee kunnen beheerders Microsoft Power Platform-omgevingen beheren en low-code-oplossingen op schaal beheren met verbeterde controle en meer zichtbaarheid.

Een wekelijkse samenvatting biedt proactieve meldingen om inzicht te geven in de meest en de minst gebruikte apps in omgevingen met weinig code. Hierdoor kunnen beheerders ongebruikte applicaties opschonen of apps optimaal gebruiken die op grote schaal worden gebruikt.

Hybride werken met Microsoft Places

Tegenwoordig is hybride werken een must. Toch is het best lastig om die verbinding te zoeken met mensen die wel op kantoor zijn. Maar hier is iets op bedacht: Microsoft Places. De app bevat tools om makkelijk hybride werkschema’s op te stellen, gebaseerd op data uit software zoals Outlook en Teams. Daaruit worden suggesties gegeven wanneer het bijvoorbeeld het beste moment is om een vergadering in te boeken, wanneer het beste momenten is om naar kantoor te komen en zelfs wanneer je de kortste reistijd hebt.

De tool ‘dashboards’ geeft werkgevers inzicht in welke werknemers wanneer op kantoor zijn en wanneer de beste momenten zijn om groepsvergaderingen te organiseren. Erg overzichtelijk dus!

Microsoft Places

Gestructureerd samenwerken met Edge Workspaces

Het is niet altijd even makkelijk om overzicht te houden binnen een projectgroep. De een slaat informatie op, op een plek waar de ander helemaal niet kijkt. Met zoveel applicaties en bestanden die heen er weer worden gemaild, is de kans groot dat je hierdoor niet de laatste versie gebruikt.

Het moet dus overzichtelijker, vond Microsoft. En hier is iets op bedacht: Microsoft Egde Workspaces. Mensen kunnen samenwerken aan een gedeelde set tabbladen die in realtime worden bijgewerkt. Dus je bent nooit meer op zoek naar de laatste versie van een bestand. Het gebruik van Egde Workspaces is eenvoudig: open belangrijke projectkoppelingen als browsertabbladen en deel de Edge Workspace zodat iedereen met dezelfde set websites en bestanden werkt.

Daarnaast is het ook nog eens veilig: als beveiligde bestanden/apps zijn geopend in tabbladen, kunnen alleen mensen met toegang dit bekijken. Met Microsoft Egde Workspaces is iedereen gemakkelijk verbonden met de juiste documenten en informatie.

Focussen met Microsoft Viva

Ook Microsoft Viva heeft een aantal nieuwe updates gekregen. Deze nieuwe functies helpen gebruikers hun persoonlijke, team- en organisatieproductiviteit en welzijn te verbeteren.

Effectiviteitsenquêtes voor vergaderingen
Aan het einde van een Teams-vergadering met vijf of meer deelnemers wordt er een effectiviteitsenquêtes weergegeven. Organisatoren van vergaderingen met een Viva Insights-abonnement kunnen de verzamelde resultaten zien in de Viva Insights-app in Teams.

Focus modus ervaring
Deze nieuwe mogelijkheid helpt mensen vooruitgang te boeken tijdens hun focus tijd door het op te delen in korte perioden van productiviteit gevolgd door korte pauzes. Aan het begin van hun vooraf geplande focustijd ontvangen gebruikers met een Viva Insight-abonnement een Teams-melding om de Focusmodus te starten. De Focusmodus biedt ook de mogelijkheid om door te klikken naar een samengestelde set mindfulness-oefeningen van Headspace om te resetten tussen focusintervallen.

Stille tijd instellingen
Gebruikers of beheerders kunnen met deze tool stille tijd instellen voor mobiele meldingen van Outlook en Teams buiten werktijd. Gebruikers kunnen hun stille tijd instellingen op elk moment aanpassen in de Viva Insights app of Outlook- of Teams mobile. Beheerders kunnen ook beleidsregels op organisatieniveau opstellen om meldingen na werktijd te dempen en het gebruik van werkapps buiten werktijd te beperken.

Machtigingen
Een andere nieuwe functie binnen Viva Learning is ‘Machtigingen’. Hiermee kunnen beheerders en kennismanagers machtigingstoegang tot leerinhoud en bronnen binnen hun organisatie configureren, zodat gebruikers alleen inhoud zien waartoe ze toegang hebben.

Focus modus
Microsoft 365-app

De nieuwe Microsoft 365-app

And last but not least: de nieuwe Microsoft 365 -app. Microsoft introduceert een nieuwe Microsoft 365-app voor web, Windows en mobiel. Dit is de nieuwe thuisbasis voor al je toepassingen. Dit maakt het niet alleen eenvoudig om aan de slag te gaan, maar benut ook de intelligentie van Microsoft 365 die het werk vergemakkelijkt.

Heb jij hulp nodig met de implementatie van Microsoft-technologie?

Wij helpen en adviseren je graag. Vul hiernaast het contactformulier in en we nemen contact met je op.

Recent Posts
SharePoint DMSCollabDays event