office-planner

Microsoft heeft een nieuwe applicatie toegevoegd aan zakelijke gebruikers van Office 365. Zij kunnen nu gebruik maken van een nieuwe tool met de originele naam Planner. De Planner-applicatie biedt de mogelijkheid om projectmanagement in goede banen te leiden, het is groot whiteboard met gekleurde notities waarin de voortgang van een project kan worden bewaakt.

Eenvoudig in gebruik

Planner is met een druk op de knop te starten vanuit het Office 365 platform. Daarna kun je gemakkelijk een nieuw plan maken, een team bouwen, taken toewijzen en de status bijwerken, in slecht enkele simpele stappen.

Visuele organisatie

Een van de handige dingen die Planner voor Office 365 zo overzichtelijk maakt is dat er voor elk project een eigen bord beschikbaar is. Binnen dit bord kun je de taken onderverdelen in zo genoemde buckets. Nadat je dit hebt gedaan kunnen andere mensen gemakkelijk in een overzicht zien wat de taken voor een bepaalde periode zijn.

Samen delen

Onder “Mijn taken” staat een hele lijst met alle activiteiten binnen een planning. Hierdoor kunnen collega’s precies zien waarmee iedereen bezig is en elkaar hierbij helpen en ondersteunen.

Binnen één taak samenwerken

Het is mogelijk om met Planner binnen een taak een online werkomgeving te creëren. Je kunt er bijvoorbeeld bestanden uploaden en hier samen aan werken en gesprekken voeren zonder dat je hoeft te schakelen tussen verschillende apps. Met Planner van Microsoft blijven de overleggen en resultaten altijd bij het en kan dus iedereen er gemakkelijk bij en dingen aanpassen en toevoegen.

Overal ter wereld

Planner werkt op al je apparaten. Zo kun je gemakkelijk even snel op je mobiel kijken hoe het met een project staat of als je iets te binnen schiet kun je dit gemakkelijk toe voegen, waar je ook bent. Stel dat je vergeet om regelmatig op het project te kijken dan is het ook mogelijk om een e-mailmelding aan te zetten, hierdoor mis je nooit meer een belangrijke wijziging binnen een planning.

Meer weten over Planner?

Is Planner geschikt voor jou geschikt als projectmanagement tool? Wil je meer weten over de nieuwe features van Office 365 of ben je nieuwsgierig naar de mogelijkheden van Office binnen jouw organisatie?

  Nieuwsgierig naar de mogelijkheden? Een vraag? Of vastgelopen in eigen denken? Geen paniek! Neem contact op met c)solutions:

  Naam (verplicht)

  E-mail (verplicht)

  Onderwerp

  Laat een bericht achter

  Recent Posts
  Tony's Chocolonely - office 365