sharepoint-geschikt

SharePoint is één van de meest krachtige en ontwikkelde online platforms voor het bij elkaar brengen van mensen, documenten en processen. De functies binnen SharePoint kunnen volledig worden aangepast aan de behoefte van het personeel binnen jou organisatie.

Gebruiksvriendelijk en sociaal

Een van de belangrijkste punten op het gebied van een intranet is hoe de medewerkers er mee om kunnen gaan. Het is zonde als alle medewerkers eerst een half jaar aan een intranet moeten wennen voordat ze alles er mee kunnen. Het voordeel van SharePoint is dat het precies in de zelfde huisstijl is ontworpen als alle andere diensten van Microsoft. Iedereen heeft wel eens gewerkt met een Windows computer dus kan ook gemakkelijk overweg met SharePoint. Ook wordt er binnen de SharePoint omgeving volledig gebruik gemaakt van het Microsoft Office pakket (Outlook, Word, Powerpoint, Excel), met wereldwijd meer dan 1,2 miljard gebruikers zeker geen onbekende programma’s voor je personeel.

Alle documenten op één plek

Doordat er veel informatie op één plek wordt opgeslagen wordt het ook lastiger om dit goed in te delen. Hier voor heeft SharePoint een Enterprise Search Engine toegevoegd aan het platform. Dit geeft de mogelijkheid om te zoeken binnen al je bestanden op SharePoint, Office 365, file shares. Het is zelfs mogelijk om externe bronnen zoals een CRM- of ERP-systeem te doorzoeken. Er is hierdoor dus nooit meer het probleem dat bepaalde bestanden niet terug te vinden zijn.

De invloed op het gebied van samenwerken

SharePoint maakt samenwerken makkelijker en leuker. SharePoint kan worden als professioneel Social Network worden ingezet. Dit houdt in dat medewerkers gemakkelijk informatie en kennis met elkaar kunnen delen. Bestanden hoeven niet langer meer via de mail gedeeld te worden. Dit gebeurt via een gedeelde map waarbij zender en ontvanger beide de mogelijkheid hebben om de bestanden te bewerken. Een van de standaard functies binnen SharePoint is Yammer, met behulp van Yammer kunnen je medewerkers op een leuke manier onderling contact met elkaar houden. Uit ervaring is gebleken dat dit de samenwerking tussen verschillende afdelingen verbeterd.

Ook zonder computer

Maak gebruik van de Microsoft apps voor iOS, Windows Phone & Android. Zo is het mogelijk om overal ter wereld bij de bestanden van je organisatie te komen.

Meer weten over onze op maat gemaakte SharePoint oplossingen?

  Nieuwsgierig naar de mogelijkheden? Een vraag? Of vastgelopen in eigen denken? Geen paniek! Neem contact op met c)solutions:

  Naam (verplicht)

  E-mail (verplicht)

  Onderwerp

  Laat een bericht achter

  Recent Posts