vnog

c)solutions heeft de zogeheten Best Value Procurement aanbesteding gewonnen om samen met de Veiligheidsregio Noord- en Oost-Gelderland (VNOG) een veiligheidsportaal te maken. Dit portaal gaan we maken in SharePoint 2016 en zal ingezet worden om de VNOG efficiënter te kunnen laten werken. Daarnaast is het portaal ondersteunend op gebieden als risicobeheersing en het inzichtelijk krijgen van KPI’s.

Toegankelijkheidsproblemen

Op dit moment is de informatie opgeslagen op diverse schijven en toegankelijk voor een beperkte groep gebruikers. Dit toegankelijkheidsprobleem wordt mede veroorzaakt door de grote diversiteit aan applicaties die momenteel binnen de VNOG in gebruik zijn en het feit dat de bedrijfsvoering (processen, organisatie en informatievoorziening) per organisatieonderdeel anders is ingericht.

De eerste stappen zijn gezet

De eerste stap naar informatiegestuurd werken, is het eenvoudig beschikbaar stellen van al deze informatie. Dit gebeurt door het inrichten van een Veiligheidsportaal met Microsoft Sharepoint. Wanneer een medewerker  inlogt op zijn pc verschijnt een virtuele werkplek met de voor zijn werk noodzakelijke (operationele) informatie, applicaties en een geavanceerde zoekmogelijkheid om te zoeken in alle bestanden onafhankelijk van waar ze opgeslagen zijn. Daarnaast biedt het portaal mogelijkheden om virtueel te kunnen samenwerken (locatieonafhankelijk).

Maar biedt ook:

 • Inzicht in de beschikbaarheid manschappen en materieel
 • Het mogelijk maken van delen van informatie
 • Een intranet
 • Een smoelenboek

Aan de slag

Na een Europese aanbesteding is c)solutions gekozen als partij die gaat helpen bij het inrichten van het Veiligheidsportaal. Er wordt gestart met Risicobeheersing. Met een afvaardiging van Risicobheersing wordt invulling gegeven aan de wensen en een stuk Veiligheidsportaal ingericht. Vervolgens komen vanzelfsprekend de andere VNOG onderdelen aan bod en wordt dezelfde werkwijze gehanteerd. De doelstelling is dat na een jaar iedereen is aangesloten op het Veiligheidsportaal.

  Nieuwsgierig naar de mogelijkheden? Een vraag? Of vastgelopen in eigen denken? Geen paniek! Neem contact op met c)solutions:

  Naam (verplicht)

  E-mail (verplicht)

  Onderwerp

  Laat een bericht achter

  Recent Posts