facebook-microsoft

Microsoft en Facebook bespreken een uitbreiding van de samenwerking op het gebied van zoeken die de twee partijen al jaren hebben. De missie van Facebook is duidelijk. Geef mensen de kracht om met elkaar te delen en zorg voor een open en meer verbonden wereld. De visie van Microsoft sluit hier naadloos op aan.

Relevante zoekresultaten

Volgens de betrokkenen zou een uitbreiding van de samenwerking ervoor zorgen dat mensen via zoekmachine Bing resultaten aangeboden krijgen, geselecteerd op wat internetters echt interessant vinden.

Er zijn verschillende redenen dat Facebook uitgerekend voor Office 365 heeft gekozen. Een hiervan is dat Microsoft weer een modern bedrijf begint te worden. Geen oude software pakketten meer die elke drie jaar een keer worden vernieuwd. Maar constante vernieuwing en verbetering van de bestaande diensten die Microsoft aanbied.

Wereldwijd Online

Een tweede reden van de samenwerking is dat Facebook medewerkers verspreidt zijn over de hele wereld. Met Office 365 maakt Microsoft het mogelijk om alle Facebook medewerkers te verbinden in de Cloud en er zo voor te zorgen dat iedereen zijn ideeën ook kan delen met elkaar. Facebook vindt het belangrijk dat je niet alleen maar een idee moet hebben maar dat je dit idee ook kan uitvoeren. Om dit te kunnen moeten de Facebook medewerkers beschikken over de beste tools die er beschikbaar zijn.

Social Technologie

De samenwerking betekent meer dan een adoptie van Office 365. Facebook is expert op het gebied van social technologie een van de gebieden waar Microsoft nog wel kan verbeteren. Microsoft zou gebruik willen maken van de zogeheten ‘Like button’ van Facebook. Met deze knop kunnen gebruikers van de netwerksite op heel veel websites wereldwijd aangeven welke pagina’s zij waarderen of interessant vinden. Als Microsoft de zoekresultaten van Bing hieraan kan aanpassen zou dit zorgen voor nauwkeurigere zoekresultaten die beter weergeven wat interessant is voor de bewuste internetter.

Wil je net als Facebook ontdekken wat de mogelijkheden zijn van Office 365? Neem dan contactmet ons op!

    Nieuwsgierig naar de mogelijkheden? Een vraag? Of vastgelopen in eigen denken? Geen paniek! Neem contact op met c)solutions:

    Naam (verplicht)

    E-mail (verplicht)

    Onderwerp

    Laat een bericht achter