Persoonlijk onboarden van jouw nieuwe medewerkers nu nog gemakkelijker met Valo Teamwork & Microsoft Teams

crowd-source-for-best-results-with-valo-ideas

Nu we wisselend veel digitaal vanuit huis en vanaf kantoor werken, is het vooral voor de nieuwe collega lastig om goed in te werken. Sinds Covid-19 is er meer vraag naar het online onboarden van medewerkers, dus de tools van Microsoft waarmee we inmiddels dagelijks werken, hebben goede mogelijkheden om de onboarding zo makkelijk mogelijk te laten verlopen – ook op afstand – in een persoonlijke omgeving.

Natuurlijk is één van de eerste stappen het koppelen van de nieuwe medewerker aan de juiste Teams in Microsoft Teams. Daar komt vanzelf veel informatie op hem/haar af. Uiteraard volgt ook een handleiding of overzicht naar verschillende handige interne links, bijvoorbeeld op het intranet, over de richtlijnen rondom Covid, het parkeerbeleid, et cetera. Maar het kan bijvoorbeeld ook helpen om een kanban-achtige takenlijst op te stellen om de meest belangrijke taken bij de functie onder de knie te krijgen door middel van de Microsoft app Planner. En dat alles in een persoonlijke en indivuele omgeving.

Automatiseer je proces en bespaar tijd

Verhoog de samenwerking tussen teams

Verbeter het behoud van medewerkers

Werk nieuwe medewerkers effectief in

Maar dan: hoe zorg je dat de nieuwe medewerker zo snel en gemakkelijk mogelijk de nodige kennis, vaardigheden en cultuur mee krijgt? Zou het niet handig zijn om dit gestandaardiseerd te maken, aangezien de basis voor de onboarding voor verschillende functies veel overlap heeft? Hoe zorg je hierin voor eenheid, zodat dit proces voor elke nieuwe medewerker optimaal is? Hiervoor is meer nodig dan de nieuwe medewerker toevoegen aan de juiste Teams in de Microsoft Teams-app. Wij geven je de handvaten om meer uit deze tools te halen, zodat jouw nieuwe medewerkers ook (deels) op afstand effectief kunnen onboarden. 

Webinar: Kies de juiste manier voor het onboardings proces

Wil jij op een overzichtelijke en handige manier jouw nieuwe collega’s de nodige kennis en vaardigheden op laten doen? Microsoft Teams en Valo Teamwork kunnen jou hier bij helpen! Daarom geven we op 22 juni een webinar betreft de mogelijkheden voor het onboarding proces van jouw nieuwe medewerkers, zien we je dan?

Wanneer: 22 juni 2021

Hoe laat: van 9:00 tot 10:00 uur

Online: ja, na inschrijven ontvang je een link om deel te nemen

Schrijf je nu in voor ons webinar op dinsdag 22 juni 2021!

Label
Nieuwsbrief
Seminar
Interesse Valo
Interesse Teams

Tijdbesparend

Onboarding-taken kunnen centraal worden bekeken en taakeigenaren worden automatisch herinnerd aan lopende taken totdat ze zijn voltooid.

Meer innovatie

Onboarding is een grote kans voor werkgevers om van binnenuit te innoveren, door te luisteren naar de feedback van nieuwe medewerkers.

Tevreden

Nieuwe medewerkers zijn meer tevreden en ervaren minder stress als ze een goede onboarding hebben gehad.

hogere betrokkenheid

Effectieve onboarding leidt er toe dat nieuwe medewerkers de organisatiecultuur goed leren, een band ontwikkelen met collega’s en zich betrokken gaan voelen bij de organisatie.

Meer informatie

Wil je alvast meer weten over Microsoft Teams? Bekijk de voordelen eens op onze pagina of neem contact op met Simon. Hij helpt je graag verder!

Microsoft Teams